Huttopia zet de toon voor glamping in de natuur

Waarom bouwen kinderen graag tenten en willen er het liefst ook in slapen? Omdat dit hen een magisch gevoel van vrijheid en avontuur geeft. Huttopia haakt daar op in en ontwikkelt een glamping-concept dat aansluit op vakanties met kinderen, waarin samen leuke dingen doen, de natuur en het buitenleven een hoofdrol spelen. Van huttenbouwen tot kayakken en van een duik in het zwembad tot ‘bos wellness’. Kenmerkend voor Huttopia is de opvallend ruimtelijke opzet.

Eigen locaties

De 37 eigen locaties van Huttopia in Frankrijk hebben allemaal de bijzondere mix van glamping en kampeerspirit: comfort wanneer je het nodig hebt en daarnaast natuur, vrijheid en leuke dingen doen. Zo vind je er een fijn zwembad met apart kinderbadje en een activiteitenprogramma met creatieve workshops, sporttoernooien of ontdekkingstochten. Veel activiteiten zijn zo opgezet dat ouders deze ook samen met kinderen kunnen doen. Huttopia stimuleert de gasten om te ontdekken, erop uit te gaan en geeft je letterlijk alle ruimte. Dat betekent geen overvolle parken, maar veel privacy en natuur rondom het chalet, blokhut of tent.

 

 

De Huttopia Villages doen daar nog een schepje bovenop. Met vier Villages zet Hutttopia de toon en brengt kampeervakanties in Frankrijk op een ‘next level’. Glamping by Huttopia betekent privacy, het comfort van canvas safaritenten of van houten blokhut-chalets en met het gemak van een eigen badkamer, keuken en een groot lounge-terras. Het bedlinnen en handdoeken zijn verzorgd en de bedden staan desgewenst al opgemaakt klaar. Huttopia Villages zijn autovrij, zodat ieder zich veilig kan bewegen. Voor het vervoer van boodschappen of bagage is er een handige bolderkar.

Camping Huttopia de Rille

Boswellness

De Huttopia Villages bieden de ultieme ontspanning van een spa, maar dan wel ‘à la Huttopia’. Dat betekent een weldadig Fins bad en saunablokhutten in het bos, midden in de natuur. Uitkijkend over een meer of in het bos, is dit dé plek voor ouders om te ontspannen.

 

 

Huttopia is uiterst selectief in het kiezen van haar locaties. Elke Huttopia-locatie moet passen binnen het concept en voldoen aan de voorwaarden. Zo vind je deze altijd in mooie natuur en bijzondere landschappen, is elke camping of Village ruimtelijk opgezet en tegelijkertijd kleinschalig met ‘menselijke afmetingen.’

Dit zijn de hotspots in de Champagne Ardenne

Download nu handige tips over de Champagne Ardenne. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan


Met veel vrije natuur, een breed assortiment zelf ontwikkelde tenten en chalets, én een goed doordachte visie waarin onder meer vrijheid en buitenleven centraal staan, presenteert de Franse organisatie Huttopia een nieuwe kijk op campings en verblijfsaccommodatie. Deze visie sluit aan op de groeiende outdoor markt, de behoefte aan wifi-loze dagen en de populariteit van glamping. Huttopia telt op dit moment 37 eigen locaties in Frankrijk en 3 in Noord-Amerika. Huttopia brengt kamperen terug naar de essentie, dit betekent vrijheid, natuur, buitenleven, maar met het comfort van deze tijd.

In eigen beheer ontwikkelt de organisatie verschillende tenten en chalets met inspirerende namen als de ‘Trappeur’, ‘’Bonaventure’, de ‘Canadienne, de ‘Cahutte’ en de ‘Cabane’. De variatie is groot, van stevige safaritenten tot houten chalets. De grootte en inrichting loopt uiteen van een knusse tweepersoons tent met een comfortabel bed tot een blokhut met volledig ingerichte keuken, een zithoek, houtkachel en verschillende slaapkamers. De Huttopia-accommodatie past in het natuurlijke landschap, is altijd vrijstaand, zonder strakke rijtjes of directe buren.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.