Ga knutselen en speuren met de Romeinen

De meivakantie (20 april t/m 5 mei 2019) staat in het Rijksmuseum van Oudheden in het teken van de Romeinen. Er zijn elke dag knutsel- en kleuractiviteiten in de Tempelzaal, en wie is uitgeknutseld kan met een speurroute de museumzalen verkennen.

Op zondagmiddag 28 april is Julius Zebra, bekend van de gelijknamige kinderboeken, in het museum. Tijdens de meivakantie is het museum open van 10.00 tot 17.00 uur, ook op maandag 22 en 29 april. De knutselactiviteiten in de Tempelzaal zijn gratis bij een bezoek aan het museum.

Handen uit de mouwen

Romeinenfans kunnen in de meivakantie elke dag Romeinse sieraden of een geldbuideltje knutselen. Verder zijn er kleurplaten voor de kleintjes en bakken vol Kapla om Romeinse villa’s, aquaducten en triomfbogen mee te bouwen. Avonturiers kunnen op reis door het Romeinse Rijk: met een speurroute of een doeboekje gaan ze op zoek naar de Romeinen in de museumzalen. Daar ontdekken ze hoe de Romeinen woonden, welke goden ze vereerden en hoe de grens van het Romeinse Rijk (die langs Leiden liep!) werd bewaakt.

 

 

Julius Zebra-dag

Op zondagmiddag 28 april (14-16 uur) komt de gladiator Julius Zebra naar het Rijksmuseum van Oudheden. Gary Northfield, de schrijver en tekenaar van de kinderboeken over deze heldhaftige Zebra, vertelt over Julius’ nieuwe avonturen in Griekenland. Er is een tekenworkshop, een wedstrijd en een signeersessie. Fans kunnen ook verkleed als gladiator met Julius en Gary op de foto.

 

 

Lichtshow

Vergeet ook niet de spectaculaire lichtshow in de Tempelzaal te bekijken. De meer dan tweehonderdjarige geschiedenis van het Rijksmuseum van Oudheden komt tot leven in een wervelende lichtshow op de Egyptische tempel in de centrale hal. Dit vier minuten durende spektakel is elke dag te zien om 11.30 uur, 13.30 uur (in het Engels) en 15.30 uur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.