4 dingen om te doen als je in Tennessee bent

Ga je binnenkort op reis naar Tennessee? Tennessee heeft veel te bieden, ook veel activiteiten die je alleen in deze Amerikaanse staat vindt. Ervaar Tennessee op een authentieke manier en ontdek 4 activiteiten die je alleen in Tennessee doet.

1. Great Smoky Mountains National Park

Op de grens van de Amerikaanse staten Tennessee en North Carolina vind je het Great Smoky Mountains National Park. Je ontdekt er een schitterend natuurgebied dat makkelijk te bereiken is vanaf verschillende punten in Amerika. Het park ligt op nog geen 3 uur rijden van de grote steden Nashville, Atlanta of Charlotte. Wist je dat het park het drukst bezochte nationale park is van Amerika? Per jaar komen maar liefst 10 miljoen bezoekers de indrukwekkende natuur bewonderen. Start je bezoek bij een van de 2 bezoekerscentra.

 

 

Hier vind je informatie over verschillende wandelingen waar je loopt boven de boomtoppen en krijg je kaarten en routeplanners. Ook zijn er verschillende faciliteiten zoals toiletten. Maak je liever een wandeling met een gids zodat je niet verdwaald? Boek deze vooraf en maak een wandeling door het park onder leiding van de parkrangers.

 

 

2. Jack Daniel’s Whiskey Tour

Ben je een liefhebber van whiskey? Tijdens je reis in Tennessee kan een bezoek aan de Jack Daniel’s distilleerderij natuurlijk niet ontbreken. De Amerikaanse staat is bekend van de Jack Daniels whiskey. Stel je navigatie in op de plaats Lynchburg en ontdek alles over deze Amerikaanse whiskey. Je vindt er de officiële distilleerderij en een speciale winkel waar je alles van het merk koopt. Wil je meer over de geschiedenis van Jack Daniel’s ontdekken? Boek een van de tours en leer alles over Jack Daniel’s whiskey van een lokale gids.

3. Het voormalige huis van Elvis Presley

Breng een bezoek aan het voormalige huis van Elvis als je in Tennessee bent. Wist je dat het herenhuis na het Witte huis het meest bezochte woonhuis van Amerika is? Per jaar trekt Graceland 650.000 bezoekers. Het museum heeft 2 verdiepingen en een kelder waar je ziet hoe Elvis leefde en je meer leert over zijn muziek. Ook bezoek je zijn graf. Maak een tour door het huis langs de witte leren banken, glazen kroonluchters, bespiegelde muren, gouden platen en glimmende piano’s die Elvis voor zijn nachtelijke muzieksessies gebruikte. Vergeet niet om een kijkje te nemen in de Jungle Room. Dit is de studio waar de King een aantal van zijn grootste albums opnam.

4. Bezoek het RC-Moon Pie Festival

Elke 3e zaterdag in juni is het jaarlijkse RC-Moon Pie Festival in het stadje Bell Buckle. Dit evenement wordt gevierd met drankjes en een typisch gebakje uit Tennessee: de RC Cola en de Moon Pie. Begin de dag met een loop van 10 mijl en met een parade waar de koning en de koningin van het festival bekroond worden. Zorg dat je bij de grote finale van het festival bent en eet een stuk taart van de grootste Moon Pie van de wereld. Die grootste taart wordt ter plekke aan gesneden en uitgedeeld aan elke bezoeker. Ontdek livemuziek, cloggers en spelletjes tijdens je bezoek aan dit festival.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.