Dit is het nieuwe hotel in het Deense Legoland Billund Resort

Met de opening van het originele familiepark LEGOLAND in Billund op zaterdag 30 maart luidt het vakantieparadijs in het zuiden van Denemarken een nieuwe seizoen in. Het LEGOLAND Billund Resort, dat zich uitstrekt van de westkust tot de oostkust, introduceert de grootste investering van het park tot nu toe: het nieuwe LEGOLAND Castle Hotel en de riddershow Battle of the Brick.

Safaripark GIVSKUD ZOO viert haar 50-jarig jubileum en in de meivakantie worden wederom Nederlandstalige rondleidingen gegeven in Vikingstad Jelling. Met de Be Happy Pass kunnen gezinnen tal van andere unieke kinderactiviteiten uitproberen, verspreid over het hele LEGOLAND Billund Resort.

 

 

LEGOLAND Castle Hotel en Battle of the Brick

Op vrijdag 29 maart opent in Billund het nieuwe themahotel LEGOLAND Castle Hotel, met in de avond een speciale openingsshow voor de eerste gasten. Het themahotel, dat gelegen is naast de hoofdingang van familiepark LEGOLAND, telt in totaal 142 LEGO kamers en biedt plaats aan 710 grote en kleine gasten. Overal zijn verwijzingen te ontdekken naar een tijd van dappere ridders, tovenaars, draken en prinsessen. Dit komt nog eens extra tot leven in de nieuwe riddershow Battle of the Brick van LEGOLAND. Vanaf 4 mei tot 17 augustus strijden dagelijks ridders te paard in lansduels tegen elkaar en voeren acrobaten coole stunts op voor het publiek.

 

 

50-jarig jubileum GIVSKUD ZOO

In 2019 viert GIVSKUD ZOO haar 50-jarig jubileum met de introductie van een nieuw diersoort voor het safaripark, de zeldzame gebrilde beer uit Peru. Deze diersoort zal in GIVSKUD ZOO het grootste Europese verblijf krijgen en is de enige plek in Denemarken waar deze dieren bewonderd kunnen worden. De gebrilde beer staat bij velen ook wel bekend als Beertje Paddington.

Nederlandstalige rondleidingen Jelling

Tijdens de meivakantie zijn er speciale rondleidingen ingepland voor Nederlandse gasten die het UNESCO monumentencomplex en het interactieve belevingscentrum Kongernes Jelling willen bezoeken. De Nederlandstalige gidsen vertellen over de Deense Vikingen, Koning Gorm en Herald Blauwtand, de rune stenen (geboorteakte van Denemarken) en de grote Palissade. De rondleidingen duren gemiddeld 45 minuten. Ze staan gepland voor 23-25 april en van 30 april tot en met 2 mei om 12:00 uur. Kosten voor een rondleiding zijn 50 DKK per persoon (ca. 6,70 euro). Voor kinderen tot 10 jaar zijn de rondleidingen gratis.

Turbo Racer in Lalandia Aquadome

Lalandia Aquadome heeft voor de echte durfals een nieuwe waterglijbaan aan het grootste Subtropische zwemparadijs van Scandinavië toegevoegd, de Turbo Racer. De top van de roodgekleurde waterglijbaan begint hoog bovenin de Aquadome en draait vooral om snelheid. De topsnelheid van de vrije val die volgt na het spannende moment van het loslaten van de stang wordt met een snelheidsmeter gemonitord. De minimale lengte voor deze attractie is 150 cm.

Tirpitz tentoonstelling Danger-Mines!

De nieuwe tentoonstelling in Tirpitz Danger-Mines! speelt in op de Deense Oscar-genomineerde film Land of Mine. In de film wordt het verhaal vertelt van Duitse soldaten die na de Tweede Wereldoorlog gedwongen werden om 1.500.000 dodelijke mijnen langs de Deense westkust op te ruimen. Tijdens de tentoonstelling, die op 5 april open gaat, krijgen bezoekers de ethische kwesties achter deze operaties voorgelegd en wordt er dieper ingegaan op de geschiedenis van mijnen.

Koninklijk schermen in Koldinghus

In het Renaissance Kasteel Koldinghus in Kolding kunnen kinderen met de Be Happy Pass de kunst van het Koninklijk schermen leren. Zij worden klaar gestoomd om deel uit te gaan maken van de Koninklijke Garde en zullen na afloop niet alleen worden geridderd, maar krijgen ook een klein presentje mee naar huis. Dit jaar zal een tentoonstelling over de Deense prinses Benedikte (zus van Margrethe II) het verhaal vertellen van een leven van een prinses.

Unieke activiteiten met de Be Happy Pass

Wanneer je verblijft in één van de vele accommodaties van het LEGOLAND Billund Resort, krijg je als extraatje de Be Happy Pass voor het hele gezin. Met deze pas zijn exclusieve activiteiten te beleven en kan er gebruik worden gemaakt van speciale kortingen bij de vele attracties van het resort.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.