Thalys verruilt rode jas voor gele trui

Vandaag arriveert Thalys in een ‘gele trui’ op de Nederlandse stations. In Brussel signeerde wielerlegende Eddy Merckx vanochtend een geel bestickerde trein. Dit ter gelegenheid van de ‘Grand Départ’ van de Ronde van Frankrijk op 6 juli in Brussel.

Warm welkom

Bertrand Gosselin, CEO van Thalys, Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS, Eddy Merckx, Belgisch wielerwonder en vijfmalig Tourwinnaar, Christian Prudhomme van de Ronde van Frankrijk, Claude-France Arnould, Franse ambassadeur in België en de burgemeester van de stad Brussel, hadden het genoegen om deze allereerste Thalys in de kleuren van de Tour te verwelkomen.

De trein is de komende maanden op het gehele Thalys-netwerk te bewonderen tot de laatste etappe naar Parijs op zondag 28 juli. Op die manier wordt deze bijzondere trein een ware ambassadeur van dit wereldsportevenement, waarbij Thalys een officiële partner is van de ‘Grand Départ’.

 

 

Voor de tweede keer in de geschiedenis start de Ronde van Frankrijk vanuit de Europese hoofdstad: op 6 juli en 7 juli vormt Brussel het vertrekpunt voor de eerste twee etappes van de Ronde van Frankrijk.

 

 

“De Tour de France, het derde grootste sportevenement ter wereld, spreekt tot de verbeelding van onze reizigers uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, vier fietslanden bij uitstek. Met een vertrek vanuit Brussel en twee etappes in België was het voor ons vanzelfsprekend om partner te worden van deze ‘Grand Départ’. De fietswereld en Thalys delen ook een belangrijke waarde: het opkomen voor duurzame mobiliteit”, zegt Bertrand Gosselin, CEO van Thalys, “We nodigen treinreizigers graag uit aan boord om ze te kunnen laten genieten van Brussel in een uitzonderlijke sfeer.”

“Thalys vormt de verbinding tussen België en Frankrijk, tussen de ‘Grand Départ’ van de Ronde van Frankrijk 2019 en de historische finish op de Champs-Elysées. Thalys verbindt de twee steden met elkaar in 1uur en 22 minuten, terwijl de renners er in juli tussen 85 en 90 uur over zullen doen,”

vertelt Christian Prudhomme, directeur van de Ronde van Frankrijk. “De stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn er trots op dit wereldberoemde evenement te mogen verwelkomen. Vandaag, exact 100 dagen voor de ‘Grand Départ’, zal onze prachtige hoofdstad de hele dag door het decor zijn van verschillende symbolische momenten met als hoogtepunt een niet-te-missen ontmoeting met onze grote kampioen Eddy Merckx om 18.00 uur op het Brouckèreplein om samen de Tour te vieren,” besluit Philippe Close, burgemeester van Brussel.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.