Dit is waarom komend weekend meer dan 21.000 sporters naar Zandvoort gaan

Tijdens de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en de Runner’s World Zandvoort Circuit Run komen aankomend weekend ruim 21.000 sporters in actie. Deelnemers en toeschouwers maken er jaarlijks een feest van in Zandvoort. De drie evenementen worden georganiseerd door Le Champion. Naar verwachting komen er duizenden toeschouwers naar Zandvoort om de wandelaars, fietsers en hardlopers op weg naar hun glorieuze finish aan te moedigen.

Naast de drie sportieve evenementen van Le Champion, staat er nog iets groots op de agenda van Zandvoort. 31 maart is namelijk de richtlijn voor Circuit Zandvoort om duidelijkheid te verschaffen of de Formule 1 volgend jaar naar de badplaats komt.

30 van Zandvoort

De 9e editie van de 30 van Zandvoort is voor het tweede jaar op rij volledig uitverkocht. Er doen 7.500 wandelaars mee aan dit prachtige wandelevenement op zaterdag 30 maart. De hoofdafstand 30 km is met 4.000 deelnemers de meest geliefde route. Voor de 18 km schreven 3.500 wandelaars zich in. Tijdens deze 9e editie van de 30 van Zandvoort wordt meer ingezet op duurzaamheid, bij de stempelposten in IJmuiden (30 km) en bij Parnassia (18 km) wordt gebruik gemaakt van watertappunten waar deelnemers hun zelf meegebrachte fles kunnen vullen. Het goede doel van de 30 van Zandvoort is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

 

 

Omloop van Zandvoort

De 7e editie van de Omloop van Zandvoort vindt een dag later plaats, op zondag 31 maart. Om 8.30 uur klinkt het startschot op het Circuit Zandvoort voor 2.000 fietsers. De deelnemers starten met een tijdrit over het circuit en vervolgen daarna een geheel uitgepijlde route over 45, 85 of 120 km. Alle afstanden finishen in het gezellige centrum van de badplaats Zandvoort. Het goede doel van de Omloop van Zandvoort is Stichting ALS Nederland. Inschrijving is op de dag zelf ook nog mogelijk.

 

 

Runner’s World Zandvoort Circuit Run

Op zondag komen 12.000 hardlopers in actie tijdens de 12e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Het parcours met de scherpe bochten en steile heuvels op het circuit, het strand, de glooiende duinen en de sfeervolle doorkomst door het centrum van Zandvoort wordt ook wel het meest afwisselende parcours van Nederland genoemd. Het goede doel van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run is Fonds Gehandicaptensport. In het kader van deze samenwerking kunnen ook sporters met een beperking meedoen aan het evenement. Het startschot wordt verzorgd door aftredend burgermeester Niek Meijer. Inschrijven is op de dag van het evenement alleen nog mogelijk voor de Kids Circuit Run 900 meter en 2,5 km.

Dorpsfeest Zandvoort

Tijdens het sportieve weekend organiseren de ondernemers in Zandvoort het Dorpsfeest. Er zijn beide dagen diverse festiviteiten op het Gasthuisplein, Raadhuisplein, in de Haltestraat en bij de paviljoens op het strand. Diverse restaurants bieden het speciale Zandvoort Menu aan voor slechts € 25,-.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.