Volg de Tekenworkshop Lang leve het voorjaar in Drents Museum

Speciaal voor de actiemaand Gekleurd Grijs organiseert het Drents Museum de tekenworkshop Lang leve het voorjaar bij de tentoonstelling De vier jaargetijden. De workshop start met een inleiding over de kunst rond 1900 en een rondleiding door De vier jaargetijden.

In deze tentoonstelling is te zien hoe de kunstenaars de seizoenen hebben vastgelegd. Vervolgens ga je in de tentoonstellingszaal zelf aan de slag. De workshops vinden plaats op de woensdagen 3, 10 en 17 april van 13.30 tot 15.00 uur. Deelnemen is mogelijk voor € 8,50 per persoon, dit is inclusief entree van het museum! Aanmelden is noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl

 

Lees ook dit artikel: Doe mee aan de Fiets4Daagse

 

Lang leve het voorjaar

Na een inleiding over de kunst rond 1900 en een rondleiding langs de werken in de tentoonstelling De vier jaargetijden, ga je in de tentoonstellingszaal aan de slag onder vakkundige begeleiding. Het werk in de tentoonstelling wordt als inspiratiebron gebruikt, waarbij het accent natuurlijk op het voorjaar ligt. Een unieke kans om te mogen tekenen tussen het werk van grote kunstenaars als Sluijters, Roessingh en Dijsselhof.

 

 

De vier jaargetijden

Voorjaar, zomer, herfst en winter. De vier jaargetijden zijn bijna nergens ter wereld zo herkenbaar als in Nederland. In de tentoonstelling De vier jaargetijden is te zien hoe kunstenaars de seizoenen hebben vastgelegd op porselein, in schilderijen en op glas. Badgasten aan het strand bij Zandvoort, geiten in de lente en een turfschuit in een besneeuwd landschap. De vier jaargetijden is nog tot en met 5 mei 2019 te zien in het Drents Museum.

Gekleurd Grijs

Ieder jaar in de maand april organiseert K&C Drenthe de actiemaand Gekleurd Grijs. Diverse theaters musea, kunstenaars, orkesten, muziek- en kunstencentra in Drenthe organiseren in die maand speciaal voor senioren verschillende activiteiten. Zo kun je deelnemen aan diverse workshops, draait er een film in de seniorenbioscoop en worden er speciale voorstellingen opgevoerd. Het hele programma is te vinden op www.gekleurdgrijs.nl

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.