6 redenen om deze meivakantie naar Turkije te gaan

Over een aantal weken is het alweer tijd voor de meivakantie. Wil je graag op reis maar weet je nog niet waar naartoe? Turkije is nog altijd een populair vakantieland en veel mensen vinden Turkije tijdens de meivakantie zelfs leuker dan tijdens de zomervakantie. Ontdek de 6 redenen waarom jij deze meivakantie naar Turkije moet gaan.

1. Zomerse temperaturen

De lente in Turkije is heerlijk en vaak geniet je al van temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Sommige mensen gaan zelfs liever in het voor- of najaar naar Turkije aangezien het er in de zomer erg heet kan zijn. In de maand mei geniet je gemiddeld al van 10 zonuren per dag en tijdens die uren kun je dus heerlijk zonnen aan het zwembad van je hotel of op het strand.

2. Voor ieder wat wils

Turkije als vakantiebestemming heeft voor ieder wat wils. Of je budget nou klein of groot is, je kan altijd in Turkije terecht. Je kunt je vakantie zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Of je graag een groepsreis boekt, gebruik wil maken van knusse kleine hostels, luxe resorts of voordelige pakketreizen, het is allemaal mogelijk in Turkije. Een ander voordeel is dat je reis in de meivakantie vaak stukken goedkoper is dan tijdens het hoogseizoen.

 

Lees ook dit artikel: Bezoek Turkije ook in 2019

 

3. Vraag je visum eenvoudig en snel online aan

Als je op vakantie gaat naar Turkije heb je een visum nodig in combinatie met een geldig paspoort of identiteitskaart. Ook kinderen hebben ieder hun eigen visum voor Turkije nodig. Een aantal jaar geleden kon je het visum nog op het vliegveld kopen bij aankomst, maar dat is niet meer mogelijk. Vraag je e-visum Turkije nu eenvoudig online aan bij Turkijevisumaanvragen.nl voordat je in het vliegtuig stapt. Je e-visum Turkije aanvragen doe je geheel in het Nederlands en de kosten van €21,90 per visum betaal je gemakkelijk via iDEAL. Na je online e-visum aanvraag worden je gegevens direct op fouten gecontroleerd, zodat er niks mis kan gaan. Je ontvangt je visum binnen 12 uur en vanaf dat moment is deze 180 dagen geldig. Binnen deze 180 dagen mag je onbeperkt naar Turkije reizen en daar maximaal 90 dagen blijven. Dan kun je naast je meivakantie nog een vakantie naar Turkije boeken.

4. Kindvriendelijke accommodaties

Turkije is de ideale zomerse bestemming voor de meivakantie als je er met het hele gezin op uit wil. Het ene all-inclusive resort is nog groter en mooier dan de ander. Door de vele faciliteiten kan elk gezinslid zich helemaal in een vakantiegevoel onderdompelen. De kinderen kunnen zich perfect vermaken in de zwembaden met glijbanen en speeltuinen of ze nemen deel aan de activiteiten die worden georganiseerd door de animatieteams. Terwijl de kinderen spelen kunnen papa en mama heerlijk uitrusten in de zon op een van de bedjes langs het zwembad of aan het strand.

 

 

5. Bezoek de kleurrijke Turkse bazaars

Wist je dat Turkije bekend staat om de vele grote bazaars die het land rijk is? De bazaar is vaak het kloppend hart van een stad of dorp. In de overdekte markten vind je enorm veel diverse producten. Van Turkse kruiden tot handgeschilderde lampen en van de zoete lekkernijen tot een souvenir voor thuis, je vindt het er allemaal. Het openbaar vervoer in Turkije is voordelig dus is het zeker de moeite om een kijkje te nemen in een van de bazaars dichtbij jouw hotel.

6. Lekker & voordelig eten

Het boeken van een all-inclusive reis naar Turkije is vaak de goedkoopste optie. Je vliegticket, hotel en eten zit hier allemaal bij inbegrepen. Bij de all-inclusive hotels en resorts vind je gedurende de dag grote schalen met heerlijk eten waar je onbeperkt gebruik van mag maken. Maar ook buiten deze hotels vind je heerlijk voordelig lokaal eten. Dankzij de gunstige stand van de Turkse Lira vergeleken met de Euro kost een bord vol eten je slechts een paar euro. Dus ook als je een all-inclusive verblijf hebt geboekt is het zeker de moeite om het lokale stadje of dorpje in te duiken en te zoeken naar een typisch Turks restaurant.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

 

Comments are closed.