Opening van het eerste Casa Cook hotel op Ibiza

In juli wordt een nieuw pareltje van Thomas Cook geopend: Casa Cook Ibiza. De reisorganisatie geeft een eerste impressie van de nieuwste telg van dit eigentijdse hotelconcept.

Van standaard kamer tot penthouse

Het nieuwe adult-only hotel telt 139 kamers en is gelegen in Cala Gracio, een mooie baai net buiten San Antonio. Bijzonder aan deze Casa Cook zijn de drie penthouse suites, met een ruim terras en prachtig uitzicht op zee. Ook is er op het terrein een villa te vinden met vier slaapkamers en een zwembad, naast zes kamers met eigen zwembad voor de deur.

Casa Cook Ibiza

Minimalisme in Mediterrane sferen

Casa Cook Ibiza zal de bekroonde ontwerpaanpak van het merk voortzetten en het team heeft de lokale architecten Miguel Garcia Quetglas en Andres Garcia Castiella aangetrokken, die achter het succes van enkele van Ibiza’s meest iconische locaties zit, waaronder Café del Mar, Amnesia en Es Paradis.

 

 

In Casa Cook Ibiza vind je een mix van minimalisme en het Mediterrane leven. Het hotel bouwt verder op het indrukwekkende landschap, waardoor unieke plekken worden gecreëerd die met de hand tot perfectie zijn getransformeerd. Betonnen muren en houten zonneschermen zorgen voor een bijzonder contrast tussen licht en donker en nodigen je uit om te ontspannen.

De kamers reflecteren hun natuurlijke omgeving en lopen dankzij de grote ramen zo over in de balkons en terrassen. Het design wordt compleet gemaakt door fijne, natuurlijke materialen, zoals rotan, gebeitst eiken, gerecycled hout en beton, verzacht met palmen en lokale flora. Het kameraanbod bestaat, naast de eerder genoemde penthouse suites, villa en zwembadkamers, uit 116 standaardkamers. Een scala aan keuzes voor een perfect verblijf voor iedereen.

Casa Cook Ibiza heeft twee restaurants. Eén biedt een duidelijke selectie van gezonde gerechten en is de plek voor de echte foodies onder ons. Het tweede restaurant heeft een meer lokaal geïnspireerde keuken waar de verschillende gerechten op het menu gedurende de dag kunnen veranderen.

Begin je dagen bijvoorbeeld met yogasessies of relax bij het 50 meter zwembad, één van de grootste zwembaden op het eiland.

Casa Cook bij Neckermann Reizen en Thomas Cook

Casa Cook Ibiza is het vierde hotel van Thomas Cook dat geopend wordt onder dit lifestyle hotelmerk. In Nederland wordt dit merk verkocht onder de merken Neckermann.nl via de website en Thomas Cook via het reisbureau, Het eerste hotel van de collectie opende in 2016 op Rhodos en het tweede op Kos vorig jaar zomer. Casa Cook zal in mei dit jaar ook openen in Chania op Kreta.

 

 

Het Casa Cook concept werd twee jaar geleden geïntroduceerd door Thomas Cook, als onderdeel van de strategie om duurzame, winstgevende groei te realiseren en zich te differentiëren, met als doel een nieuwe generatie reizigers aan te trekken. Sinds de opening is maar liefst 73% van de gasten in Casa Cook Rhodos nieuw bij de touroperator. Van Mexico tot aan Japan: gasten komen van over de hele wereld om te genieten van deze bijzondere Casa Cook beleving.

In 2017 won Casa Cook Kos maar liefst zes prijzen bij de Hotel Design Awards, waaronder de award voor het Beste Hotel en de Special Prize voor de algehele presentatie van het hotel. Casa Cook Rhodos viel ook in de prijzen en ging met de award voor het ‘Beste Restaurant’ en de ‘Beste Suite’ naar huis tijdens de Ahead Awards. In 2017 ontvingen zij tevens het Certificaat van Excellentie van TripAdvisor en werd Casa Cook Kos door de Telegraph op de lijst gezet van ‘hottest hotel openings’.

Casa Cook is één van de acht merken van Thomas Cook’s eigen hotelportfolio. Het portfolio bestaat onder andere uit de zintuigen prikkelende SENTIDO resorts, de SunConnect hotels die uitnodigen om met elkaar te verbinden en de nieuwe Cook’s Club hotels, welke een laid-back, urban lifestyle ervaring aan de strandvakantie geven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

 

Comments are closed.