Bewonder de trekvogels dit voorjaar van dichtbij

De lente is een gouden vogelkijktijd. Miljoenen vogels keren terug van hun overwintering in Afrika naar onze weilanden, bossen en kusten. Voor wie dit voorjaar de natuur in Nederland in volle glorie wil zien, is een verrekijker van Swarovski Optik onmisbaar.

Migratieseizoen

In het migratieseizoen zijn veel trekvogels te bezichtigen in verschillende natuurgebieden in Nederland. De oud-Veluwse landschappen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn overweldigend. Nationaal Park Duinen van Texel is een plek met kleurige heidevelden, bijzondere kwelders, natte duinvalleien, droge duinen, loof- en dennenbos en uitgestrekte stranden. Het unieke zoetwatergetijdengebied in de Brabantse Biesbosch trekt veel trekvogels aan. Stuk voor stuk paradijzen voor vogels en vogelaars.

 

 

Koekoeken keren terug naar Nederland rond half april. Hoewel de soort recentelijk is afgenomen in het aantal door verlies van natuurlijke habitat en voedsel, zijn ze onder meer te vinden in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. De vogels zijn makkelijker te horen dan te zien, maar bij dat laatste biedt de zakverrekijker CL pocket van Skwarovki Optik uitkomst.

 

 

De verrekijker is zo compact dat er zelfs in het kleinste tasje nog plek voor is. Vooral blinkt deze kijker uit in kijkcomfort en met de beschikbare vergrotingen van 8x of 10x zijn de vogels haarscherp te bewonderen.

De huiszwaluw

Wie kent de huiszwaluw niet met de kenmerkende gevorkte staartveer? Ook de huiszwaluwen vliegen naar tropisch en zuidelijk Afrika om te overwinteren. In Nederland zijn de vogels in het vogelrijke Texel en in agrarische gebieden goed te vinden. Ze bouwen van klei en zand een komvormig nest tegen huizen van baksteen of beton. De charmante en bezige vogels en hun nestjes zijn goed te bekijken met de verrekijker CL Companion die vederlicht en compact is.

Visarenden

De visarend is een indrukwekkende visetende roofvogel met een witte kop met een opvallende brede streep. De visarend is een doortrekker en ze broeden zelden in Nederland. Maar in de Biesbosch hopen ze dat dit jaar weer een visarendstel neerstrijkt in het boomnest. Mocht er succesvol gebroed worden dan zijn de jonge arenden goed te bekijken met de ATS 80 telescoop van Swarovski Optik. Naast het lichtgewicht design biedt de 80mm lens een ongekend zicht op details, zelfs als het licht niet optimaal is. Ervaar het moment. See the unseen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.