10 redenen om nu naar Sheffield te gaan

Je bent vast en zeker nog nooit in Sheffield geweest als je denkt dat een stedentrip niet gepaard kan gaan met een actieve vakantie. Deze Engelse stad ligt in South Yorkshire en staat bekend als The Outdoor City – een stad met geweldige plekken om te klimmen en wandelen en mountainbikeroutes van wereldklasse.

Reizigers kunnen een levendig en creatief stadsleven verwachten met uitstekende street-food markten, kleine brouwerijen en veel kunst en evenementen. Na een actieve dag in de natuur is het tijd voor een heerlijk drankje en wellicht een dansje in de stad. Dit zijn de 10 redenen waarom Sheffield een bezoek waard is!

1. Stad midden in de natuur

Sheffield is de enige stad in het Verenigd Koninkrijk met een nationaal park binnen de stadsgrenzen. Het Peak District National Park biedt veel activiteiten en dat direct voor de deur. Alles is mogelijk: van wandelen en mountainbiken door schilderachtige landschappen, tot het beklimmen van de langste rosformatie in Groot-Brittannië. Meer dan een derde van de stad ligt in het rotsachtige landschap van het Peak District National Park – dat Sheffield verbindt met enkele van de meest adembenemende landschappen van Groot-Brittannië.

 

 

2. Klimhoofdstad van Groot-Brittannië

Stanage Edge is de langste rotsformatie van Groot-Brittannië. Met een hoogte van meer dan 458 meter en 1000 mogelijke routes, is Stanage Edge met zijn bizarre vorm en grove zandsteenrotsen, een van de populairste ontmoetingsplaatsen voor klimfans van over de hele wereld. De rotsformatie is niet alleen een populaire bestemming voor bergbeklimmers, maar ook voor wandelaars en paragliders.

3. Paragliden voor beginners en gevorderden

Enkele van de beste plekken om te paragliden vind je in het Verenigd Koninkrijk. De glooiende heuvels en open heiden bieden gemakkelijke hellingen voor beginners. Terwijl grote rotsachtige openingen en prachtige landschappen de ideale setting zijn voor gevorderden. Sheffield is de enige stad in het Verenigd Koninkrijk waar gelicenseerde paragliders het centrum van Sheffield vanaf de top kunnen verkennen, zelfs zonder toestemming van autoriteiten. Voor de paraglider fans zonder een licentie is er de mogelijkheid om op een tandemvlucht te gaan met een professional.

 

 

4. “Stadswandeling” midden in de natuur

Een wandeling langs Stanage Edge biedt een uniek uitzicht op de heidevelden van het Peak District National Park. Daarnaast biedt Sheffield veel routes voor beginners en professionals: de Sheffield Round Walk is erg populair. Het pad is meer dan 20 kilometer lang en gaat door het zuidwesten van Sheffield. Het pad verbindt het stadscentrum met het omliggende natuurgebied en geeft een perfect beeld van de diversiteit van Sheffield. De Round Walk begint en eindigt bij Endcliff Park, een populaire plek vlakbij cafés, pubs en winkels.

5. Mountainbike community Sheffield

Sheffield is de thuisbasis van een actieve mountainbikescène. Dit is enerzijds gebaseerd op de natuurlijke topografie van de stad en anderzijds op het grote aantal mountainbikeliefhebbers in Sheffield. De zogenaamde Dark Peak is een van de meest populaire mountainbikeroutes die door het noorden van het Peak District National Park loopt. De paden van deze route zijn bedekt met rotsachtige zandstenen, wat leuke en uitdagende ritten biedt. De uitzichten langs de route zijn spectaculair en de afdalingen zijn snel en vloeiend. Overigens is Sheffield de enige stad in het Verenigd Koninkrijk met een officiële mountainbikeroute dwars door de stad.

6. Eerste klas bestemming voor bierliefhebbers

Tijdens de industriële revolutie vestigden talloze kleine brouwerijen zich in Sheffield. Tegenwoordig is de brouwerij scène van de stad zo ver ontwikkeld dat Sheffield een walhalla is geworden voor bierliefhebbers. Zo vindt er elk jaar de Bierweek plaats. Tijdens deze week, dit jaar van 11 tot en met 17 maart, kun je bij de bars, pubs en restaurants van Sheffield terecht voor de lekkerste bieren. Daarnaast kun je je eigen skills testen tijdens de zogenoemde “tap takeover”.

7. In de voetsporen van de industriële geschiedenis van Sheffield

Millennium Gallery is het eerste contactpunt van Sheffield wanneer het gaat om kunst en design. Naast hedendaagse kunst- en designtentoonstellingen, kun je hier het unieke erfgoed van de stad verkennen. De Millennium Gallery is de meest bezochte, gratis attractie in Noord-Engeland. De geschiedenis van de voormalig industriële stad is nog goed te zien. Nu zijn de pakhuizen echter getransformeerd tot moderne huizen en zijn industriële bakstenen muren op elke hoek bedekt met kleurrijke straatkunst.

8. Winter Garden

De verbluffende, bekroonde Winter Garden van Sheffield is 70 meter lang en 22 meter hoog en is daarmee de grootste stedelijke kas in Europa. Met meer dan 2.500 planten is er een indrukwekkende groene wereld ontstaan. Met directe toegang tot de Millennium Gallery is de serre een perfecte oase midden in het centrum.

9. Sheffield’s theaterscène

Naast kunst, culinair en outdoor ben je in Sheffield ook aan het juiste adres voor een fijne theatervoorstelling. Je vind hier namelijk het grootste theater complex, buiten Londen. Waaronder het Crucible Theater, het Lyceum Theater en de Crucible Studio. In deze theaters biedt Sheffield een breed scala aan verschillende uitvoeringen, van West End-musicals tot innovatieve drama’s.

10. Restaurants van Sheffield

Als je van pizza’s en ambachtelijke bieren houdt, is restaurant Craft & Dough zeker een bezoek waard. Dit restaurant is vooral populair vanwege hun unieke concept: creatieve pizza’s worden geserveerd in combinatie met Craft Bier van over de hele wereld. Een andere populaire zaak is Forge Bakehouse, wat bekend staat om het dagelijks versgebakken brood. Het moderne Britse restaurant Jöro biedt een gevarieerd menu aan met lokale producten en is een van de meest trendy restaurants in Sheffield. Het bekroonde restaurant biedt seizoensgebonden kleine schotels, gemaakt van lokale ingrediënten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.