Dit is waarom de Weser-Radweg de nieuwe nummer 1 fietsroute van Duitsland is

14 jaar lang was de Elberadweg de populairste fietsroute van Duitsland. Tijdens de jaarlijkse presentatie van de ‘Radreiseanalyse’ van de Duitse fietsersclub ADFC op de ITB in Berlijn – de vakbeurs voor de wereldwijde reisbranche – werd de nieuwe TOP 10 van Duitse fietsroutes gepresenteerd. De nieuwe nummer 1: de Weser-Radweg.

Al 20 jaar traditie

Al 20 jaar publiceert de ADFC in maart de studie over fietstoerisme in Duitsland. Meer dan 7.500 Duitsers die in 2018 op fietsvakantie in Duitsland zijn geweest, hebben de online enquête ingevuld. Volgens Louise Böhler van de ADFC is het geen toeval dat de Weser-Radweg dit keer als populairste fietsroute van Duitsland is gekozen. Er is de afgelopen jaren veel geld en energie gestoken in het verbeteren van de kwaliteit en het routeverloop. Fietsers stellen goede en brede fietspaden bijzonder op prijs. Daarnaast is het belangrijk dat de fietsroute duidelijk gemarkeerd is en dat het gemakkelijk is om informatie te vinden. De Weser-Radweg vervult die wensen blijkbaar uitstekend.

 

 

De nieuwe TOP 10

Op de tweede en derde plaats van de populairste fietsroutes in Duitsland staan de Elberadweg en de RuhrtalRadweg. Nieuw in de TOP 10 zijn de Bodensee-Radweg en de Bodensee-Königsee Radweg. De hoge kwaliteit van de fietsroutes wordt ook weerspiegeld in het feit dat in de TOP 5 vier fietsroutes het keurmerk ADFC-Qualitätsroute hebben.

TOP 10 van de populairste fietsroutes in Duitsland 2018 volgens de ADFC:

Een samenvatting van de ‘Radreiseanalyse’ vind je op adfc.de.

 

 

Specialist voor fietsvakanties in Duitsland

Afgezien van de Bodensee-Königsee Radweg biedt dé specialist voor fietsvakanties in Duitslandfietsvakantie-duitsland.nl – op alle routes individuele fietsreizen aan. Met name langs de Weser, Elbe, Main en Moezel bieden we een volop mogelijkheden. Naast de keuze uit veel verschillende trajecten is het meestal ook mogelijk om uit verschillende hotelcategorieën te kiezen. Bij onze fietstrektochten is bagagevervoer altijd inbegrepen. Langs de Moezel en Lahn en ook in het Münsterland bieden we zelfs fietsvakanties in Charme Hotels: dit zijn bijzonder comfortabele en vaak mooi gelegen hotels met minimaal 4 sterren. Natuurlijk kan er ook een fiets of e-bike gehuurd worden. Opmerkelijk is dat er vorig seizoen 50% meer e-bikes dan fietsen zijn geboekt.

Kijk voor alle fietsarrangementen en voor inspiratie over fietsgebieden en fietsroutes op: www.fietsvakantie-duitsland.nl.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.