Dit is het beste Europese wandelpad

De Brusselse organisatie European Best Destinations heeft de “Seven Hanging Valleys” in de Portugese Algarve uitgeroepen tot beste wandelpad van Europa. Deze ‘trail’ in de Algarve prijkt bovenaan de ranglijst en laat daarbij andere populaire wandelbestemmingen zoals Noorwegen, IJsland, Engeland, Frankrijk en Spanje achter zich. De route neemt de wandelaar mee langs boven de zee hangende rotsformaties aan de Portugese zuidkust en is toegankelijk voor alle leeftijden. Het heeft een relatief lage moeilijkheidsgraad.

Spectaculaire uitzichten met hangende rotsformaties

Het Seven Hanging Valleys pad in Portugal is populair om zijn adembenemende uitzichten en hangende rotsformaties boven het water van de Atlantische Oceaan. Het wandelgebied omvat zeven kleine kustvalleien, waaraan het zijn naam ontleent. Het starten van de route is mogelijk vanaf verschillende punten. Recreatieve wandelaars kunnen het beste beginnen in het plaatsje Marinha, waar de ongerepte natuur hen wacht. Tijdens de wandelroute passeren verschillende bekende regionale highlights de revue, zoals de Benagil Caves, het strand van Carvoeiro en de vuurtoren van Alfanzina. Het bewandelen van het pad neemt circa 4 tot 6 uur in beslag.

 

 

Must-see bestemming voor natuurliefhebbers

De plaats op de ranglijst van de European Best Destinations is het bewijs dat steeds meer reizigers de Algarve zien als een must-see bestemming voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Voor de gemeente Lagos is natuur- en actief toerisme een prioriteit. De gemeente wil alle reizigers van over de hele wereld een bijzondere en onvergetelijke ervaring bezorgen én kennis laten maken met de natuurlijke rijkdom van de omgeving.

 

 

Trail facts & figures

Locatie: Lagoa, langs de kustlijn tussen de stranden van Marinha Beach en Vale Centeanes;
Start: 37°05’24.635 “N / 8 ° 24’46.181” W;
Finish: 37º05’28.799 “N / 8º27’14.762” W;
Graad: matige / middelhoge moeilijkheid;
Type: lineair pad (heen en weer), dit pad staat aangegeven;
Lengte: 12.000 meter / 7.46 mijl (heen en weer, totaal);
Gemiddelde wandeltijd: maximaal 4 – 6 uur;
Beste tijd om te bezoeken: het hele jaar door;
Activiteiten: wandelingen in de natuur, vogels kijken, zwemmen (in de zomer).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.