Ontdek het Langlaufspektakel in Galtür

De tweede editie van de Nordic Night Race vindt op woensdag 27 maart plaats in Galtür. Het nachtelijke langlaufspektakel begint om 17:00. De wedstrijd is ingedeeld in een aantal categorieën: mannen, vrouwen en kinderen. Deelname is gratis en iedereen mag meedoen of komen kijken. Deelnemers ouder dan 16 jaar maken kans op in totaal € 7.900 aan prijzengeld.

De langlaufrace vlakbij Tirol is opgezet als een nek-aan-nekrace tussen professionele langlaufers en vrijetijdslanglaufers. Bekende topatleten die meedoen zijn onder andere Laura Dahlmeier en Simon Schempp. Deelnemers langlaufen dwars door het centrum van Galtür over een vlakke ondergrond. Het totale circuit bedraagt 1000 meter. Dankzij het gebruik van kunstsneeuw gaat de race gegarandeerd door en is hiermee onafhankelijk van de weersvoorspelling.

 

 

Voor de kleine langlaufers

Langlaufers die jonger zijn dan 16 jaar kunnen meedoen aan hun eigen wedstrijd die voor de volwassenen tour begint. Er zijn verschillende klassen voor kinderen vanaf 9 jaar. Hierbij geldt dat meedoen belangrijker is dan winnen. Alle kinderen krijgen een prijs tijdens de ceremonie.

 

 

Aanmelden

Registreren kan online en de registratie sluit op 26 maart om 18:00 uur. Afhankelijk van de beschikbare capaciteit is later registreren eventueel ook mogelijk. Meer informatie over de race, deelname of voorwaarden is te vinden op www.galtuer.com

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.