Koop je tickets voor Ambacht in Beeld Film Festival 2019

Het programma van het Ambacht in Beeld Film Festival 2019 staat op de website en de ticketverkoop is gestart!

Tijdens het filmfestival vertonen we internationale documentaires over ambachtelijk meesterschap, dit jaar onder andere uit China, Brazilië, India, Frankrijk, Engeland, Ghana en Iran.

Voor liefhebbers van architectuur en kunst is er veel moois te beleven:

Hildo Krop, beeld van een kunstenaar

Biografisch portret van beeldhouwer en ontwerper Hildo Krop, exponent van de Amsterdamse School. In 1912 vestigde hij zich, na vele omzwervingen, in Amsterdam. In 1956 werd hij officieel benoemd als stadsbeeldhouwer. Tot aan zijn dood in 1970 creëerde hij meer dan 400 beeldhouwwerken voor de openbare ruimte in Amsterdam, op bruggen, pleinen en gebouwen. Door deze documentaire wordt dit oeuvre weer zichtbaar, ook voor de Amsterdammer die er onbewust al jaren mee bekend is.

 

 

Het Schip

Documentaire over het restauratieproces van dit icoon van de Amsterdamse School. Deze film is een ode aan de schoonheid. De architectuur van de fabriek waar de stenen worden gebakken, de pannen die één voor één worden gevormd, de machines, de detaillering van Het Schip, het is allemaal van een wonderlijke schoonheid en toont ons een wereld van oude ambachten en vakmanschap.

 

 

Le Trésor d’Angoulême

De trésor van de kathedraal van Angoulême, begonnen in 2008 en voltooid in 2016, is een monumentaal werk van de kunstenaar Jean-Michel Othoniel. In de film van Gilles Coudert en Damien Faure vertelt Jean-Michel Othoniel over zijn visie voor deze kathedraal. We volgen het maakproces van de kunstobjecten bij meester ambachtslieden in hun atelier, zoals de glasblazer, glas-in-lood specialist, borduurster en behangmaker.

Kaartverkoop van start!

De online kaartverkoop voor het Ambacht in Beeld Film Festival 2019 is gestart.
Het festival wordt gehouden van zondag 31 maart tot en met donderdag 4 april. De opening is op zondagmiddag 31 maart en elke avond zijn er programma’s met korte en lange documentaires, Q&A’s en talks. Bijna alle films zijn Nederlandse premières.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.