Ontdek Europa ZomerExpo 2019 in Museum de Fundatie

Europa is het onderwerp van de zevende editie van ArtWorlds’ ZomerExpo. Europa staat ter discussie. Het is een werelddeel in verwarring, waar je wel of niet bij wilt horen.

Met de verkiezingen voor de deur, is het juist nu interessant om kunstenaars te vragen na te denken over Europa en erop te reflecteren in hun werk. Dat kan zomaar propagandawerk of uitgesproken kritisch werk opleveren, maar het kan ook arcadisch en paradijselijk zijn: vakantiebestemming Europa! Kunstenaars zijn uitgenodigd om hier in alle vrijheid iets van te vinden en werk in te sturen. Een selectie van 250 werken, gekozen door een vak-, junior- en publieksjury, wordt tentoongesteld in Museum de Fundatie. De opening is op 25 mei 2019, in de week van de Europese verkiezingen.

 

 

De ZomerExpo verwelkomt alle mogelijke beeldende media: schilderijen, tekeningen, films, video’s, animaties, 2D- en 3D-prints, modeontwerpen, sculpturen, foto’s, buitenbeelden, installaties, performances, maquettes. Het keuzeproces verloopt in twee ronden. Tijdens de digitale voorselectie kiezen regiojury’s uit alle aanmeldingen maximaal 1.000 werken. Deze worden gepresenteerd in het industriële decor van de Amsterdamse Van Gendthallen. Daar kiest de gecombineerde vak-, junior- en publieksjury op 15-16-17 april.

 

 

Voor buitenkunst is er een opstellingsdag op 7 april bij Kasteel het Nijenhuis. De gezamenlijke keuze voor 250 werken vormt Europa ZomerExpo 2019, parallel te zien in de Wolk van de Fundatie Zwolle en in Kasteel het Nijenhuis met orangerie en beeldentuin. Eenieder kan meepraten over het onderwerp tijdens de activiteiten rondom de ZomerExpo in Museum de Fundatie. Kunstenaars kunnen hun werk aanmelden voor de voorselectie t/m 15 maart via de website.

ArtWorlds

ZomerExpo is pleitbezorger van kunst die middenin de samenleving functioneert. Organisator ArtWorlds heeft hiermee een traditie neergezet, die in de pas blijft met actuele ontwikkelingen in beeldende kunst en maatschappij. Duizenden kunstenaars voelen zich hiertoe aangetrokken en melden hun werk aan. De zomertentoonstellingen zijn druk bezocht: ruim 70.000 bezoekers voor Water ZomerExpo 2017. ZomerExpo bouwt bruggen tussen makers, podia en publiek en is onmisbaar geworden voor de vele kunstenaars in Nederland die op zoek zijn naar een (groter) podium en feedback op hun werk. Elke maker krijgt de kans om werk in een museale omgeving te exposeren, positie te bepalen en contacten te leggen. Bezoekers herkennen zich in de kunst die deze heterogene groep maakt en kunnen in het museum werk van de exposanten aankopen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.