Mega zwemkoepel op Franse kasteelcamping

Les Castels is een Frans netwerk van familiecampings op historische locaties. In 2019 viert het zijn 60ste verjaardag met een spectaculaire opening.Een enorme glazen zwemkoepel op het landgoed van een camping in Bretagne.

 

 

Traditie én vernieuwing gaan in weinig landen zo mooi samen als in Frankrijk. Les Castels verenigt deze twee waarden nu al 60 jaar lang bij zijn kwaliteitscampings op bijzondere locaties. Het Franse erfgoed heeft daarbij een centrale rol: tenten en campers staan er opgesteld rond jachtkastelen en historische buitenplaatsen. Te midden van al dit mooie ‘ouds’ speelt Les Castels in op de eigentijdse wensen van vakantiegangers. Onder meer met glamping-accommodaties en verrassende nieuwe faciliteiten. Voor dit jubileumjaar kondigt de Franse kampeerketen een indrukwekkend nieuw project aan: op een van de 29 Castels-campings opent deze zomer een innovatief zwemparadijs.

Koepel met tropisch zwemparadijs

Stel je een grote glazen stolp voor: 20 meter hoog en 75 meter lang. Groot genoeg om een vliegtuig in te parkeren. Zo ruim wordt de nieuwe zwemkoepel op de vijfsterrencamping van Domaine des Ormes & Resort in Bretagne. Vanaf juli 2019 overkoepelt deze enorme constructie een golfslagbad, een avontuurlijke rivierglijbaan en diverse kleinere baden en waterspeelplekken. De ruimte van 4.500 m2 krijgt een tropische sfeer, met veel jungleplanten en een piratenschip. Bijna 1.500 mensen kunnen straks tegelijkertijd van dit zwemparadijs genieten.

Warm welkom door kasteeleigenaren

De zwemkoepel ligt op een landgoed van 200 hectare rond het kasteel van Domaine des Ormes, een camping met een eigen 18-holes golfbaan. In het chateau zelf wonen de eigenaren van het landgoed: alweer de 8e generatie van dezelfde familie. Het is kenmerkend voor Les Castels, waar je vaak létterlijk kampeert in de achtertuinen van adellijke families.

 

 

De sfeer is er dan ook anders dan op onpersoonlijke campings met directies van buitenaf. Deze gepassioneerde kasteeleigenaren houden van hun beroep. Ze kennen de historie van de streek als geen ander en doen er alles aan om deze kennis te delen met hun campinggasten.

Kamperen bij de prinsen van Oranje

Soms is daarin zelfs een connectie te ontdekken met Nederland. Zoals bij Castel Les Princes d’Orange in de Provence, dat op het grondgebied van het vroegere prinsdom van Oranje ligt. Over een vorstelijke kampeerplek gesproken! Deze familiecamping kijkt uit op het middeleeuwse dorpje van Orpierre en is omringd door lavendelvelden. Ook kun je je tent opzetten bij het voormalige jachtpaviljoen van Lodewijk de Zestiende, bij Castel Le Brévedent in Normandië. Op dit landgoed met een grote vijver en een boomgaard staat alles in het teken van duurzaamheid. Vandaar dat schapen het grasveld kort houden.

Oer-Franse charme

Een ander mooi voorbeeld is Castel Château de Lez-Eaux in Normandië, waar je kampeert in de schaduw van een 18e-eeuws kasteel. Deze klassieke charme gaat samen met moderne glamping, zoals boomhutten en luxe cottages. In de Vendée ligt het lommerrijke landgoed van Castel La Garangeoire waar de familie Kerautem als sinds 1964 kampeerders ontvangt. Terwijl Castel Château de Leychoisier in de Limousin, de oudste camping van Les Castels, een riant kampeerterrein biedt rond een vesting uit de middeleeuwen.

Stuk voor stuk campings met een buitengewone setting, waar vakantiegangers even in een geheel andere wereld kunnen stappen. Want zoals Denis Bonte, directeur van Les Castels, zegt: “Het ultieme plezier van reizen, is de ziel van een bestemming voelen en begrijpen.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.