Toulouse zoekt graag de grenzen op en de sky is niet bepaald the limit

Toulouse is een dynamische stad vol verrassingen waar je overdag tijd tekort komt, terwijl ook de avonden niet lang genoeg kunnen duren. Bij daglicht sta je er oog in oog met gigantische monsters, hightech vliegtuigen en ruimteverkenners.

Zonsondergang bij de Garonne

Zonsondergang bij de Garonne

Wanneer de schemer valt kan je lekker bijtrekken – en rozig worden – in een van de heerlijke restaurants in de charmante en levendige binnenstad. En dat allemaal op nog geen twee uur van Schiphol.

 

 

Eclectische mix

De sfeer in het Zuid-Franse Toulouse wordt zowel getekend door de tienduizenden studenten die er leven, als de techneuten die werken bij het Toulouse Space Centre en bij de vliegtuigindustrie van Airbus. Met elkaar zorgen deze ‘klanten’ voor een zeer divers aanbod aan restaurants, hotels en winkels: het centrum van Toulouse is een eclectisch geheel van kleine en grote adressen, pleinen en pleintjes, brede boulevards en knusse straten.

La Halle de la Machine: bizarre mechanische reuzen

Een van de recentste bezienswaardigheden is Halle de la Machine, waar reuzengrote, mechanisch voortbewogen poppen ‘wonen’, zoals de Minotaurus en een gigantische spin. Afgelopen november liepen ze voor het eerst door Toulouse, beide zo’n 13 meter hoog.

Halle de la Machine

Halle de la Machine

De hal ligt in het nieuwe gebied ‘La Piste des Géants’, waar ook een nieuwe expositie is over het avontuur van de Aeropostale, de eerste postvliegtuigen die vanaf Toulouse de hele wereld overvlogen: L’Envol des Pionniers.

Airbusfabriek en de Cité de l’Espace

‘De hoogte in willen’ zit Toulouse nu eenmaal in het bloed: hier staat de vliegtuigfabriek van Airbus, waar je kunt bekijken hoe de Airbus 380 wordt gemaakt. In het naastgelegen vliegtuigmuseum Aeroscopia wordt dit jaar de 50ste verjaardag van de Concorde gevierd.

 

 

Met kinderen is de Cité de l’Espace ook een bezoek meer dan waard: het gaat vooral over de Europese ruimtevaart, maar staat dit jaar ook uitgebreid stil bij het eveneens 50-jarig jubileum van de eerste mens op de maan, Neil Armstrong. Ontdek er hoe de huidige astronauten – zoals Thomas Pesquet, de Franse André Kuipers – worden getraind.

 De Concorde in Aeroscopia

De Concorde in Aeroscopia

Maar ook volop aardse geneugten

’s Avonds is het dan prettig landen in het centrum van Toulouse, om te genieten van de beste lokale en Franse keukens. Het hotelaanbod ververst zich met grote regelmaat, probeer bijvoorbeeld eens een nieuw adres als boetiekhotel Villa du Taur of het Albert 1er Hotel.

Eten en drinken bij Restaurant Monsieur Georges

Eten en drinken bij Restaurant Monsieur Georges


Wil je half juli naar Toulouse? Boek dan snel: op 17 juli is Toulouse finishplaats en op 18 juli startplaats van spannende Tour de France-etappes!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.