Kunst in Valkenburg, binnen en buiten van kunst genieten

Op zaterdag 16 maart 2019 opent KIV voor de 12e keer haar deuren. KiV staat voor Kunst in Valkenburg, een unieke en exclusieve jaarlijks terugkerende kunstexpositie in het heiligdom van de Gerlachusparochie en op het landgoed van Château St. Gerlach.

U kunt er in de maand maart binnen (KiV Inside) en van maart t/m KIV 2020 buiten werk bewonderen van totaal verschillende kunstaanbieders: Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en enkele gastexposanten.

 

Lees ook dit artikel: De 5 mooiste musea in Maastricht

 

Kunstaanbieders

Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt over een uitgebreide collectie hedendaagse beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Rachel Dubbe, Erice Goede en Peter Bremers, zie hieronder van links naar rechts, te zien. Verder werken van Jos van Vreeswijk, Judith Wiersema, Ronald A. Westerhuis, Sjaak Smetsers, (Atelier) Lieverse, Frans van Straaten, Saskia Pfaeltzer, Karin van de Walle, Jack van Iwaarden de Vreede en Jeroen Jacobs te bezichtigen.

Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Er zijn werken van onder meer Sjef Hutschemakers, Frank Meijers en Thuur Bemelmans, zie hieronder van links naar rechts, te zien.

 

 

Verder werken van Paul Beckers, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Patrick Creyghton, Wil van der Laan, Jo Ramakers, Lei Molin, Gene Eggen, Mies Grijmans, Aad de Haas, Pieter Verstappen, Harry Lips, Hans Truijen, Geert Verstappen en Kieta Nuij ten toon.

Locatie

De locatie op zich is al een bezoek waard. KIV Inside vindt plaats in de kloostergang van Château St. Gerlach en de ruimtes rond de schatkamer van de Sint Gerlachuskerk, een prachtige barokkerk met onlangs gerestaureerde achttiende-eeuwse fresco’s, gelegen in Houthem. KIV Outside is het decor voor beelden van verschillende materialen op het Landgoed van Château St. Gerlach.

Indien men van nog meer kunst wil genieten, kan men in de weekenden (vr/za/zo) tijdens de openingstijden van KIV de speciale exposities bij de 2 deelnemende kunstaanbieders bezoeken.

Norbertinessenhof 1, 6301 KM Houthem – Valkenburg aan de Geul.

Geopend

KiV Inside (entree € 7,50): za 16 mrt t/m zo 31 mrt, dagelijks van 10 tot 17 uur.
KiV Outside (vrij entree): za 16 maart t/m KIV2020, dagelijks te bezoeken.

Entree

€ 7,50 inclusief toegang tot de Schatkamer van de Sint Gerlachuskerk, en de catalogus KiV 2019. Kinderen t/m 12 jaar gratis entree. Inwoners van Valkenburg aan de Geul hebben recht op 10% korting bij de kassa van KIV op vertoon van hun identiteitsbewijs. Voorverkoop 10% korting via www.tickli.nl. Entree geldt alleen voor KiV Inside.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.