Zo vergelijk en regel je de beste pechhulp voor je autovakantie

Ga je binnenkort met je auto op vakantie? Naast het checken van je autopapieren, het zorgen voor een geldig rijbewijs en het regelen van de nodige vignets is het ook verstandig om je goed voor te bereiden op pech onderweg. Zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Beleef je ideale autovakantie en vertrek extra goed voorbereid met deze tips.

Autopech in het buitenland kun je niet voorkomen. Voorbereid kun je wel zijn.

Autopech in het buitenland kun je niet voorkomen. Voorbereid kun je wel zijn.

Hier heb je de meeste kans autopech

Ga je binnenkort met de auto naar Frankrijk? Uit recent onderzoek is gebleken dat de meeste reizigers met pech langs de weg komen te staan in Frankrijk en daarna in Duitsland en Italië. De meeste reizigers staan langs de weg door problemen met de motor of accu of ze kunnen niet meer starten na een stop onderweg. Neem jij een reservewiel mee op vakantie? Ook een lekke band komt wel eens voor tijdens een autovakantie. Vele Nederlanders weten niet meer hoe ze een band van hun auto moeten wisselen of hebben geen reserveband bij zich.

 

 

Helaas heb je onderweg naar je bestemming een kleine kans om met schadegevallen te maken te krijgen. De meeste schadegevallen worden gemeld in Duitsland, Frankrijk en België.

Let tijdens je reis naar het buitenland ook altijd op of je de juiste brandstof tankt. Het komt vaak voor dat brandstof in het buitenland een andere naam heeft. Gelukkig wordt er sinds oktober vorig jaar gebruikt gemaakt van dezelfde brandstoflabels voor ieder type brandstof binnen Europa. Zo is de kans dat je de verkeerde brandstof tankt een stuk kleiner.

Dit is waarom je praatpalen niet meer kan gebruiken

Ook als je met je auto binnen Nederland gaat reizen is het verstandig om jezelf voor vertrek van de juiste informatie te voorzien. Wist je dat de bekende gele praatpalen al sinds juli 2017 niet meer gebruikt worden? Omdat we tegenwoordig allemaal een eigen mobiele telefoon hebben, zijn de praatpalen overbodig geworden. Als je tijdens je reis de hulpdiensten nodig hebt bel je ze met je mobiele telefoon. Zorg ervoor dat je mobiele telefoon voor vertrek volledig is opgeladen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ben je lang onderweg of gebruik je je mobiele telefoon ook voor de navigatie naar je eindbestemming? Zorg dat je een laadkabel bij de hand hebt zodat je in de auto tijdens het rijden altijd je smartphone kan opladen.

In de winter heb je meer kans op pech

In de winter heb je meer kans op pech

Zo ga je uitstekend voorbereid op reis met je auto

Om de kans op autopech te verkleinen kun je natuurlijk voor vertrek je auto nog eens goed laten controleren. Maar houdt er rekening mee dat je autopech nooit helemaal kan voorkomen. Zorg ervoor dat je voorzien bent van pechhulp tijdens je reis zodat een dergelijke situatie je vakantie niet kan verpesten. Ga voor vertrek alle pechhulp vergelijken en kies eenvoudig de pechhulp die het beste bij jou en je vakantie past. Je hoeft alleen maar je leeftijd, kenteken en wensen in te vullen om de meest relevantie pechhulp aanbieders voor jou te zien.

 

 

Met pechhulp is hulp altijd dichtbij en kom je er nooit alleen voor te staan. Ook is het verstandig om ervoor te zorgen dat je een gevarendriehoek en gele hesjes in je auto hebt liggen. Zo komen jij en je eventuele medereizigers te allen tijde veilig en heelhuids aan op je eindbestemming. Ga je naar een koude bestemming? Vergeet niet een warme deken in je auto te leggen zodat je het niet koud krijgt als je onverwachts stil komt te staan.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.