Nederlanders fietsen steeds verder

Uit onderzoek van de Nederlandstalige fietswebsite Fietsrondje.nl en Verkeersbureaus.info blijkt dat Nederlanders steeds verder fietsen. Op een drukbezochte stand tijdens de Fiets & Wandelbeurs gaven de bezoekers van de Fietsrondje.nl stand veelvuldig aan dat men meer dan 70 km per dag fietst. Een verrassend aandeel van de bezoekers is ouder dan 76 jaar.

Het team van Fietsrondje.nl en Verkeersbureaus.info

Het team van Fietsrondje.nl en Verkeersbureaus.info

Het team van fietsjournalist Bert Sitters begroette meer dan 3.000 geïnteresseerden op de stand die in samenwerking met de Fiets & Wandelbeurs was neergezet in Hal 3. Ruim 700 daarvan namen deel aan de enquête waarmee meer inzicht werd verkregen in het gedrag van Nederlandse fietsers.

Dit viel op:

  • De ouderwetse papieren reisgidsen blijken onverminderd populair. 34% van de reizigers gebruikt deze voor zijn reisvoorbereiding. Dat blijkt ook uit het feit dat Contributor Paul van Bodengraven van One Day Walks veel exemplaren van zijn nieuwe gids Wandelen in Småland verkocht in de stand van Visit Sweden en Visit Småland.
  • Een groot gedeelte van de bezoekers (40%) neemt zijn eigen e-bike mee. Het aantal Nederlanders dat niet meer op een e-bike fietst wordt steeds kleiner. Dit bleek ook deze week uit de marktonderzoek cijfers van BOVAG.
  • Reizigers zoeken online in het Nederlands naar informatie over hun bestemming. Dat betekent dat de officiële websites van bestemmingen die niet in het Nederlands zijn minder makkelijk gevonden worden en minder toegankelijk zijn, vooral voor vakantiegangers van 65 jaar en ouder.
  • De fietser ergert zich het meeste aan asociaal rijgedrag, ontbrekende bewegwijzering en slecht weer.
    Campings en hotels zijn favoriet: 30,4% slaapt graag in een hotel en 32.7% kampeert graag.
  • Opvallend is dat de afstanden die men fietst steeds langer worden. Maar liefst 37% fietst 70 kilometer of meer per dag.
  • Hoewel slecht weer een van de grootste ergernissen is (41%) bij fietsers blijken asociaal rijgedrag (25%) en toeristische drukte (27%) ook een bron van ergernis te zijn.
  • 42,5% is ouder dan 65 jaar en 4,2% valt in de categorie 76-85 jaar.
  • Nederlandse fietsers zijn ook kapitaalkrachtig en geven graag geld uit aan hun vakantie. Maar liefst 9,2% heeft een budget dat hoger ligt dan €7.500.

“7 jaar geleden fietste ik met gemak 400 kilometer op 1 dag”
— een mannelijke bezoeker van 80 jaar oud

Customer Journey

In het grote aanbod van websites en reisblogs, is het voor consumenten lastig te bepalen of informatie up to date en betrouwbaar is. Verkeersbureaus.info is een betrouwbare bron voor een groeiend aantal Nederlandse en ook Belgische reizigers. Om bezoekers inspirerende informatie te bieden voor en tijdens hun reis kunnen ze gratis tips ontvangen via e-mail. Verkeersbureaus.info biedt hiermee waardevolle ondersteuning tijdens de volledige customer journey.

 

 

Verkeersbureaus.info is het reisinspiratie platform voor Nederlandstalige & Belgische reizigers. De missie van Verkeersbureaus.info is om bezoekers te voorzien van betrouwbare informatie. Jaarlijks inspireert het platform meer dan 5 miljoen reizigers via de website, social media, nieuwsbrieven en de Insider Travel Guides.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.