Fiets het wk-parcours van Innsbruck in de jaarbeurs

In september van het afgelopen jaar vond in Innsbruck het WK wielrennen plaats. Innsbruck zette zichzelf daarmee als ultieme fietsbestemming op de kaart. Komend weekend, tijdens de Fiets- en Wandelbeurs & Bike Motion beurs, kunnen bezoekers zelf het WK-parcours rijden en maken daarmee kans op een geheel verzorgde fietsreis naar Innsbruck.

WK Wielrennen 2018

Dat Innsbruck als decor werd gekozen voor de wereldkampioenschappen wielrennen in 2018 was verrassend maar eigenlijk ook erg logisch. De uitdagende parcours liepen dwars door de stad, door het Inn-dal en over de omliggende bergen, wat voor een afwisselende route en spectaculaire beelden zorgde. De Nederlandse dames waren uiterst succesvol.

 

 

Zo boekte Anna van der Breggen een ruime zege tijdens de wegwedstrijd en was Annemiek van Vleuten iedereen te snel af in de tijdrit. Rozemarijn Ammerlaan werd wereldkampioen in de tijdrit van de junioren. Favoriet Tom Dumoulin belandde net naast het podium bij de heren.

Fietsstage in Innsbruck

Zelf ervaren hoe het is om het wielerparcours van het WK in Innsbruck te fietsen? Dat kan van 1-3 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de Bike Motion stand van Innsbruck Tourismus (stand 10.F050) kunnen enthousiaste fietsers een stuk van de sprint afleggen uit het WK-parcours. De allersnelste renner gaat er niet alleen met eeuwige roem, maar ook met een 6-daagse fietsstage voor 2 personen naar Innsbruck vandoor! Voor de simulatie van de rit in de Jaarbeurs wordt de app ‘Zwift’ gebruikt. Deze app maakt het mogelijk vanuit huis of vanuit een sportschool allerlei bijzondere routes te fietsen en vrienden uit te dagen.

Bike City + Crankworx

Innsbruck is niet alleen de ideale fietsbestemming voor wielrenners maar minstens net zo ideaal voor mountainbikers. Vlakbij de stad – in Mutters – is een speciaal Bike Park aangelegd met verschillende routes en ‘playgrounds’ voor mountainbikers. Met de Bike City Card krijgen fietsers toegang tot vele liften in de omgeving om verschillende trailgebieden te ontdekken.

 

 

Als klap op de vuurpijl is Innsbruck komend jaar van 12 t/m 16 juni weer gastheer van het Crankworx Festival. De allerbeste maintainbikers racen en stunten door het Bike Park en laten hun vetste tricks zien aan het publiek. Een must-go evenement voor adrenalinejunks, fietsfanaten en liefhebbers van outdoor sports.

 

Win een reis naar Hessen, land van Belevenissen

Fietsrondje.nl verloot in samenwerking met Hessen Tourismus, een schitterende reis naar Hessen, land van belevenissen. Fiets zelf het fietsrondje van de maand maart Fietsen in natuurpark Hoher Vogelsberg. Geniet van romantische rivierlandschappen en het bos in Vogelsberg. Je slaapt 4 nachten in prachtige lokale hotels, met ontbijt, middenin prachtig Hessen. Je bezoekt het Vulkaneum en zult ontspannen in de VulkanTherme. Doe nu alvast mee door een paar vragen te beantwoorden of kom langs op de Fietsrondje.nl stand 3.D64 op de Fiets & Wandelbeurs.

Tijdens de beurs maak je op de Fietsrondje.nl stand elke dag kans om 4 x kans op 2 toegangskaarten voor het Drents Museum te winnen. Kom om 13:00 of 16:30 naar de stand om te horen of je gewonnen hebt en je krijgt de gewonnen kaarten direct mee.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 1, 2 en 3 maart 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook de hele vrijdag fietsplezier beleven op de beurs. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. De leukste beurs voor je actieve vakantie. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met 4,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Klik voor kaartjes met korting

Comments are closed.