Tips voor een veelzijdige, veilige en verrassende vakantie alleen

Wie even helemaal weg wil uit de sleur of juist stress, ver weg van Holland en het huishouden, moet alleen op reis. Soloreizen zijn hot en vooral vrouwen kiezen steeds vaker voor één of meerdere weken de wereld verkennen, zonder reispartner. HomeToGo deed onderzoek naar de beste bestemmingen voor vrouwen die individueel reizen en Peru staat hierbij op de derde plaats.

In het onderzoek van HomeToGo werden talloze bestemmingen beoordeeld op de gemiddelde accommodatieprijs, veiligheid, gastvrijheid, activiteiten, vervoer en de kosten van levensonderhoud. Peru scoorde hoog op alle vlakken en blijkt een perfecte bestemming om aan de dagelijkse routine te ontsnappen en je avontuurlijke kant te ontdekken. En het land bewijst dat avontuur totaal niet gevaarlijk hoeft te zijn en vrouwen overal terecht kunnen.

 

 

Betaalbaar en gastvrij

Vooral de gemiddelde accommodatieprijs en de kosten in levensonderhoud zijn erg laag in Peru, waardoor het land toegankelijk is voor elk budget en je in elke regio genoeg opties hebt om te overnachten en heerlijk te eten. Daarnaast werd de gastvrijheid geroemd. De vriendelijke bevolking vindt het heerlijk om gasten te ontvangen en hun reis onvergetelijk te maken. Peruaanse vrienden heb je er zo, dus wie alleen reist is sowieso nooit eenzaam.

 

 

Kleurrijke combinaties

Uiteraard zijn ook mannen meer dan welkom in Peru, net als reizigers in groepsverband. Iederéén vindt de combinatie van natuurlijke en culturele rijkdom fascinerend. Tijdens een reis door Peru ga je duizenden jaren terug in de tijd, proef je de rijke keuken, slenter je door de gezellige straten en bewonder je de kleuren van de Andes én de kleding van de lokale Quechua-vrouwen. Bezoek ook zeker het noorden van Peru. Ga bijvoorbeeld met de kabelbaan naar het spectaculaire fort van Kuélap, zie de enorme Gocta waterval en ontdek kuststad Trujillo, waar je kunt fietsen bij werelderfgoedsite Chan Chan, om vervolgens uit te rusten op het strand van Huanchaco.

5 must-do’s tijdens een soloreis in Peru

  • 1. Bezoek Machu Picchu. Wie de top bereikt mag trots op zichzelf zijn en uren genieten van het uitzicht over de groene terrassen, de lama’s en de Andes. Per dag mogen 2500 mensen het Inca-erfgoed bezoeken, dus boek een ticket vooraf online of in Cusco.
  • 2. Wandel naar de Regenboogberg. Zo’n 100 km ten zuidoosten van Cusco bevindt zich de enorme Regenboogberg, ook bekend als de Vinicunca. Intense tinten roze, blauw, paars en goud kleuren de hellingen en toppen en zorgen voor een uniek spektakel.
  • 3. Geniet van het streetfood in Lima. De Peruaanse hoofdstad is dé culinaire bestemming van Zuid-Amerika. Eet vanuit een ‘carrito sanguchero’ in ieder geval de anticuchos (gemarineerd rundvleeshart), picarones (pompoen, zoete aardappel), empanadas en natuurlijk de ceviche!
  • 4. Doe vrijwilligerswerk in de Peruaanse Amazone. Maak je reis niet alleen voor jezelf onvergetelijk, maar draag ook bij op veel groter vlak. Organisaties als IVHQ hebben diverse opties in de natuur bij lokale projecten, waaronder dierenopvang en onderwijs aan kinderen.
  • 5. Relax aan de stranden van Piura. Het noorden van Peru is de perfecte plek om een drukke reis af te sluiten of juist om alleen maar heerlijk te ontspannen aan het strand. Neem surflessen aan Colán Beach, Cabo Blanco of in Máncora en ga naar huis als een ander mens…

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.