Zand en slibmicroben geportretteerd in een time lapse

In ‘Biofilm’ maakt microscoopfotograaf Wim van Egmond het trage leven van microbiële matten zichtbaar. Deze ‘strandmatten’ zitten barstensvol micro-organismen en vormen een glibberige groenbruine substantie.

Het Time Lapse kunstwerk ‘Biofilm’ van Wim van Egmond is het derde kunstwerk in de S.E.A art tour en draait vanaf 1 juni bij Ecomare.

Wetenschappers Michele Grego en Henk Bolhuis van het NIOZ doen hier wetenschappelijk onderzoek naar. Voor het project Science Encounters Art (S.E.A) zijn de kunstenaar en twee wetenschappers aan elkaar gekoppeld. Het resultaat van de ontmoetingen is de Time Lapse film ‘Biofilm’. Biofilm draait vanaf 1 juni in Ecomare. Biofilm van Wim van Egmond is een van de tien kunstwerken van het project S.E.A, en is van juni tot en met augustus 2019 te bewonderen op Texel. Tickets voor de S.E.A Art Tour zijn vanaf mei online beschikbaar. Wim van Egmond zegt:

“Nadat ik was uitgegleden over een groenbruine glibberige massa op Schiermonnikoog was mijn interesse in de microbiële matten gewekt.

Het kunstwerk van Wim van Egmond is één van de tien kunstwerken geïnspireerd op tien ontmoetingen tussen kunstenaars met wetenschap. De kunstwerken staan verspreid over Texel en worden tentoongesteld in de maanden juni, juli en augustus 2019. Alle kunstwerken worden ondersteund met een verhaal over de ontmoeting tussen kunstenaar en wetenschapper. S.E.A biedt bezoekers een buitengewoon en origineel verhaal over Texel en de zee.

 

 

Kunstenaar Wim van Egmond tussen wetenschappers Michele Grego (l) en Henk Bolhuis(r)

Inspiratiebron

Waar kun je de kracht en weidsheid van de zee beter ervaren dan op een eiland? Dit is de vraag die bedenker en organisator Paulien Valk bracht tot het opzetten van S.E.A. Valk: “Waar het grootste gedeelte van het landoppervlak al is ontdekt, herbergen bonkende golven en eindeloze diepten nog vele geheimen voor ons.

 

 

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee, dat is voor zowel kunstenaars als wetenschappers een onuitputtelijke bron van inspiratie. Kunstenaars en wetenschappers zijn als geen ander in staat om ‘uit het systeem’ te stappen.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.