Bobbejaanland onthult naam en thema nieuwe achtbaan

In november van vorig jaar maakte het pretpark uit Lichtaart al bekend dat het in 2019 een nieuwe, spectaculaire achtbaan zal openen. De triple launch coaster, waarbij je driemaal gelanceerd wordt tijdens vertrek, zal meer dan 100 km/u halen en 43 meter hoog zijn.

De toevoeging van deze attractie zorgt voor een uitbreiding van het park en ligt ook meteen aan de basis van de nieuwe themazone die ‘Land of Legends’ zal gaan heten. Cowboystad vierde vorig jaar haar veertigjarig bestaan. De zone met attracties zoals Forbidden Caves, Mount Mara en Naga Bay kreeg de naam Adventure Valley in 2015. “Maar Land of Legends zal het eerste themagebied zijn binnen Bobbejaanland met een totaalbeleving voor de bezoeker”, zegt Yves Peeters, General Manager van het park met enige trots. “Het is de grootste investering in de geschiedenis van het park. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we hier iets legendarisch aan het neerzetten zijn. We bouwen tenslotte niet alleen een nieuwe coaster. Bobbejaanland-iconen zoals Typhoon en Sledge Hammer spelen straks ook een rol in de 2 ha grote zone.”

 

 

De Guardian of Elements creëert het Land of Legends

De Guardian of Elements creëerde in een uithoek van onze planeet het Land of Legends met als enige doel de vier natuurelementen in hun zuiverste vorm te bewaren. Ter bescherming tegen kwade krachten sloot hij de vier rijken af met poorten. Wat hij echter niet wist, is dat het kwade al lang op de loer lag en de rijken van binnenuit werden bedreigd. Binnen de zone staat iedere attractie voor een ander element.

 

 

Het Land of Legends zal in juni geopend worden voor het publiek. Wie dan een bezoek brengt aan Bobbejaanland, wordt zelf deel van het verhaal.Enkel met behulp van de bezoekers zal de Guardian er in slagen het kwade te verdrijven.

“In de nieuwe achtbaan ga je zo bijvoorbeeld een vurige strijd aan met de draak Fogo, de attractie krijgt dan ook de toepasselijke naam Fury”, legt Commercial & Creative Director Peggy Verelst uit.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.