Kom rustig genieten ver weg van de grote stad

Om aan de hectiek van alledag te ontsnappen en rust en ontspanning te vinden, is het de moeite waard eens een kijkje te nemen over de grens: betoverende natuur, prachtige landschappen en een vriendelijke sfeer – dit alles en vooral “recreatie op en andere manier” is heel dichtbij en “geheim over de grens” te vinden. De grensregio’s Münsterland, Osnabrücker Land, Grafschaft Bentheim en het Emsland bieden veel buitengewone recreatiemogelijkheden en echte geheime tips.

Bosbaden

Je kent het fenomeen bosbaden niet? Wie diep in het bos duikt, doet iets voor zijn gezondheid. De aangename sfeer van het bos heeft een positief effect op lichaam en ziel – in Japan wordt het bosbaden zelfs beschouwd als een medicijn, omdat bomen een zekere genezende kracht zouden hebben. Landidyll Hotel zum Freden in Bad Iburg in het Osnabrücker Land is een ideaal uitgangspunt om te baden in de bossen. Gelegen in het prachtige Teutoburger Woud kun je het effect van een bosbad van dichtbij ervaren.

Yoga in de tuin

Dat kan ook “geheim over de grens”. Bijvoorbeeld bij Göckes Haus und Garten in Wettringen in het Münsterland. In de vakantiewoningen met hun fantastische tuinen staat ontspanning midden in de natuur op de voorgrond. Je kun je er ook ontspannen tijdens een kruidenworkshop of op de ” Naturtourismusroute” door Wettringen.

 

 

Overnachten in het klooster? Overnachten als een monnik, laat je ziel ‘bungelen’ tussen de oude muren en vind innerlijke rust. Dit kan ook aan de andere kant van de grens.

Tot rust komen tussen historische muren – dat is het motto waaronder Klooster Frenswegen in Nordhorn in het Grafschaft Bentheim zijn gasten verwelkomt. Het klooster is een plek van bezinning, educatie en ontmoeting – een plek waar mensen van alle origine en achtergronden met elkaar in contact komen. De bijzondere sfeer van het voormalige Augustijner kanunnikenklooster en de opvallende eeuwenoude traditie vormen de ideale omgeving om inspiratie op te doen voor een nieuw begin in je persoonlijke dagelijkse leven.

Geen stadslawaai, maar absolute rust – daarmee verwelkomt Klooster Bentlage in Rheine in het Münsterland zijn gasten. Het voormalige kruisherenklooster ligt midden in een landschapsreservaat aan de rivier de Ems. Vandaag de dag is het, na een zorgvuldige restauratie, een cultureel centrum, museum en toevluchtsoord op het platteland en een populaire bestemming voor gasten van heinde en verre. De kamers in de barokke poortgebouwen zijn ingericht in de oorspronkelijke sfeer van het klooster: eenvoudig, schoon en goed. Geen televisie en geen wifi- in plaats daarvan rust en stilte, comfortabele bedden en schone lucht – de beste voorwaarden voor een goede nachtrust.

Wellness gecombineerd met bos en natuur? Laat je ‘s morgens verwennen en ga ’s middags bewegen in de natuur. Dat is mogelijk in het Jammertal Resort in Datteln in het Münsterland. Het luxe spa- en golfresort biedt de nodige rust om te ontspannen en een veelzijdig aanbod om jezelf te verwennen. Gelegen in het midden van de Haard, een onderdeel van natuurpark Hohe Mark, is het een eldorado voor wandelaars, nordic walkers, ruiters en fietsers. Na een ochtend in een van de 12 sauna’s kun je de middag actief doorbrengen in de natuur – bosbaden is hier ook mogelijk!

Jammertal

Alleen maar genieten?

Beleef een paar ontspannen dagen in Hotel von Euch in Meppen in het Emsland. Een uitstekend restaurant en prachtige wellnessfaciliteiten staan ter beschikking van de gasten en zorgen voor lekker ontspannen dagen. Het hotel verrast zijn gasten graag met iets nieuws of ongewoons en toont daarbij zijn charme.

Ook Landidyll Wilminks Parkhotel in Neuenkirchen in het Münsterland staat voor een recreatieve en ontspannen korte vakantie met een prachtig aanbod. Heb je ooit meegedaan aan een whiskyproeverij? De whiskyproeverij van gastvrouw Maria Wilmink is tot ver buiten het Münsterland bekend. Of je nu een beginner of een kenner bent – laat je meevoeren in de wereld van nationale en internationale whiskyspecialiteiten.

 

 

Breng je eerstvolgende vrije dagen eens door in het Lippetal – het groene hart van Westfalen, gelegen in het uiterwaardenlandschap tussen het Münsterland en het Sauerland. Het Lippetal biedt voor elk wat wils, de stress van alledag kan hier op vele manieren worden achtergelaten. Of het nu fietsen, kanoën, wandelen of golfen betreft. De rivier de Lippe kronkelt door een fraai parklandschap met weelderige natuur afgewisseld met weilanden en langs dromerige dorpjes. Talrijke hoteliers en restauranthouders openen hun deuren voor de gasten. Wat dacht u van een weekendje weg in het Haus Tourneur – een stijlvol gerunde B&B met zeer persoonlijke gastvrijheid, rustieke landelijke sfeer en een oase van rust.

SUBTITEL

4eALINEA

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.