Paleis Het Loo opent in voorjaar met buitenprogramma

Van 2 april t/m 29 september is Paleis Het Loo voor het tweede jaar BuitenGewoon Open: de tuinen en stallen worden opengesteld en er zijn allerlei evenementen. Het hoofdgebouw van Paleis Het Loo is vanwege de vernieuwing en verbouwing gesloten. Voor het eerst is er in de paleistuinen hedendaagse kunst te zien; de beroemde architect Daniel Libeskind ontwierp vier imposante eigentijdse sculpturen die een spannend contrast vormen met de barokke tuinaanleg.

‘The Garden of Earthly Worries’ is een presentatie van metershoge beelden die de Pools-Amerikaanse architect Libeskind speciaal ontwierp voor de paleistuinen. Een lift aan de buitenzijde van het paleis leidt naar het dak voor een uniek uitzicht op de beelden in de tuinen aan de achterzijde en op de bouwwerkzaamheden aan de voorzijde van het paleis.

 

 

Het Stallenplein en de tuinen zijn het decor voor uiteenlopende evenementen, waaronder van 9 t/m 14 april de Museumweek en in het weekend van 25 en 26 mei het evenement Koninklijke PK’s, waarbij het Koninklijk Staldepartement acte de présance geeft en paarden, rijtuigen en auto’s van Koning Willem-Alexander in actie te zien zijn.

 

 

Op 30 mei vindt het Concert op Hemelvaartsdag plaats en van 8 t/m 10 juni de buitenfair Pinksterbrocante. Op verschillende dinsdagen en woensdagen in de zomervakantie worden de inmiddels succesvol te noemen Prinsen- en Prinsessendagen gehouden en op diverse zondagen klinken er klassieke klanken in de paleistuinen tijdens Muziek op Zondag.

Kinderen zijn welkom in het Kinderatelier om kennis te maken met de koninklijke beroepen chauffeur, koetsier, tuinvrouw en architect. Tot slot vertelt in de Stallen de minitentoonstelling Dieren van Oranje in foto en film van alles over de huis- en buitendieren aan het Hof. Het zomerseizoen wordt traditioneel afgesloten met de September Tuinmaand, met veel extra activiteiten en een feestelijk ‘Wij sluiten buiten’ weekend.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.