Topdrukte tijdens OBJECT Rotterdam 2019

Deze editie van de Rotterdamse designbeurs OBJECT was groter en veelzijdiger dan ooit. Bijna 10.000 designliefhebbers bezochten gedurende drie dagen het monumentale HAKA-gebouw, dat tot de nok gevuld was met design. Zo’n tweehonderd ontwerpers, designlabels en instellingen toonden bij elkaar duizenden bijzondere designobjecten.

Kwaliteit en originaliteit

Opvallend veel deelnemers hebben werk verkocht of nieuwe opdrachten gekregen. “Mensen investeren weer in kwaliteit en originaliteit en besteden graag geld en tijd aan hun interieur”, aldus directeur Anne van der Zwaag.Sinds Anne van der Zwaag de beurs zeven jaar geleden overnam is OBJECT Rotterdam uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor eigentijds design en een springplank voor jong talent. Het designplatform staat bekend om de uitgekiende mix van design, mode, architectuur en kunst; te kijk en te koop. Dankzij het interdisciplinaire karakter neemt OBJECT in Nederland en daarbuiten een unieke positie in. Anne van der Zwaag: “OBJECT is veel meer dan een verkoopbeurs. Het is een platform voor de actuele stand van zaken in uiteenlopende designdisciplines. De krenten uit de pap zorgvuldig bij elkaar gebracht op een iconische Rotterdamse locatie.

 

 

Meet & greet met ontwerpers

Het succes van de beurs wordt verder versterkt door de Art Rotterdam Week waar OBJECT onderdeel van is, een jaarlijks festival voor kunst en cultuur dat massa’s mensen op de been brengt. Al tijdens de besloten opening vormden zich lange rijen voor de entree. Een letterlijk hoogtepunt waren de presentaties van Maze de Boer en Rachid Assoui bovenin het markante gebouw, met het prachtige uitzicht over de stad. De designveiling die hier werd georganiseerd trok veel bekijks en bracht ruim 10.000 euro op voor een goed doel: de bouw van een school in Senegal. Op de beurs werden direct stukken verkocht. Ontwerpduo verkocht meerdere lampen, Lensvelt verschillende stoelen van Maarten Baas en Nynke Koster een aantal van haar architectonische objecten.

 

 

Andere locatie

Het HAKA-gebouw wordt in de komende jaren gerestaureerd en ontwikkeld wat betekent dat OBJECT Rotterdam in 2020 plaatsvindt op een spannende nieuwe plek in Rotterdam!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.