28.000 bezoekers op 20ste editie van Art Rotterdam

Opnieuw is kunstbeurs Art Rotterdam een doorslaand succes gebleken. Gehuisvest in de Van Nellefabriek, hoogtepunt van het modernisme dat in de hedendaagse kunst nog altijd en overal zichtbaar is, heeft deze beurs de laatste jaren een metamorfose ondergaan. Ervaring, ontdekking en variatie domineren het concept.

Opening Metro Station Van Nellefabriek, van Willem De Haan, door burgemeester Aboutaleb

Highlights

De nieuwe opzet van de beurs oogstte veel lof. Vooral de presentaties van CitizenM Cinema, de NN Group Art Award en Now / Forever, een nieuwe, door de AkzoNobel Art Foundation gehoste sectie, gaven de beurs een open en onderscheidend karakter. CitizenM Cinema toonde dit jaar, in een compleet nieuw decor, een aantal korte documentaires over kunstenaars die op de beurs vertegenwoordigd waren. In Now/Forever liet de AkzoNobel bedrijfscollectie zien hoe je een collectie kunt opbouwen met werk van Art Rotterdam. En de NN Group Art Award werd wederom, dit jaar voor de derde keer, aan een uitzonderlijk getalenteerde kunstenaar met een in Nederland genoten opleiding uitgereikt. De winnaar van 2019 is de Nederlandse kunstenaar Katja Mater, vertegenwoordigd door Galerie Martin van Zomeren. Zij ontving afgelopen woensdag, op de openingsavond van Art Rotterdam, een cheque van € 10.000,- uit handen van de CEO van NN Group, Lard Friese. Tevens is er een werk van haar aangekocht voor de NN Group Art Collection.

Fons Hof: “Er waren niet alleen substantieel meer bezoekers, er zijn ook opvallend veel verkopen te melden”.

 

 

Van de twaalf gepresenteerde grootschalige kunstwerken in de sectie Now / Forever werden er zes verkocht, niet alleen aan particuliere verzamelaars maar ook aan bedrijfs- en museumcollecties. Verder verkocht Galerie Stigter van Doesburg zeven schilderijen van de jonge kunstenaar Daniel van Straalen. Het Scheepvaart Museum uit Amsterdam kocht bij Galerie Lumen Travo een vierdelig kunstwerk van de Indonesische kunstenaar Ade Darmawan. De Italiaanse verzamelaar Valeria Napolitane, die zich uitsluitend richt op het verzamelen van vrouwelijke kunstenaars, kocht twee schilderijen van de Nigeriaanse kunstenaar Tyne Adebowale bij Lang Art uit Amsterdam.

 

 

Art Rotterdam 2020

Volgend jaar, in 2020, zetelt Art Rotterdam opnieuw in de Van Nellefabriek. De kunstbeurs vindt plaats van 6 tot en met 9 februari.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

 

Comments are closed.