Deze 12.000 bouten aangedraaid zijn klaar voor de nieuwe snelfietsroute

Leerlingen van basisschool de Blokkendoos uit Loon op Zand draaiden vandaag de laatste bouten van de fietstunnel voor de snelfietsroute F261 aan. Dit deden ze samen met gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouder Gerard Bruijniks. De leerlingen van groep 8 zijn toekomstige gebruikers van de fietstunnel. Na de zomer maken ze dagelijks gebruik van de tunnel als ze naar de middelbare school in Kaatsheuvel fietsen.

De nieuwe tunnel is opgebouwd uit drie delen en is op een apart werklocatie opgebouwd. De delen zitten aan elkaar vast met 12.000 bouten. Om de geluidsoverlast voor de omgeving te beperken, zijn deze bouten de afgelopen weken allemaal handmatig aangedraaid. Begin februari wordt de tunnel op zijn definitieve plek geplaatst en worden de bouten alsnog mechanisch vastgezet. De fietstunnel is onderdeel van de snelfietsroute Hart van Brabant F261. Deze snelle verbinding wordt breder dan een standaardfietspad, met rood asfalt, een duidelijke markering en met zoveel mogelijk voorrang op het andere verkeer. Dit zorgt zo voor een milieuvriendelijke, veilige en snellere fietsverbinding.

 

 

Bereikbaarheid

Gedeputeerde Christophe van der Maat is blij met de realisatie van snelfietsroutes. “Deze snelfietsroute is onderdeel van een heel netwerk aan snelfietsroutes in Brabant. We hebben er vijf in voorbereiding en nog vier waar we binnenkort de bestuursovereenkomst voor gaan tekenen. Snelfietsroutes zijn belangrijk, omdat ze bijdragen leveren aan het bereikbaar houden van Brabantse steden en dorpen.” Ook wethouder Gerard Bruijniks van de gemeente Loon op Zand is trots op de fietsroute. “Deze snelfietsroute maakt het voor de fietsers een stuk veiliger en gemakkelijker. Door de nieuwe fietstunnel hoeven automobilisten op de Europalaan bijvoorbeeld niet meer te wachten op overstekende fietsers.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.