Ontdek de sfeervolle Scandinavië Markt

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei organiseert Museum Schokland de achtste versie van de Scandinavië Markt. Ook dit jaar belooft het een fantastische markt te worden met een zeer divers aanbod aan stands en veel vermaak voor jong en oud. De die-hard Scandinavië-liefhebber kan zijn hart ophalen!

Programma met lezingen en workshops

De Scandinavië markt is een gezellige dag uit voor het hele gezin. De markt heeft dit jaar zo’n zestig kramen vol Scandinavische producten. De sfeervolle stands staan verspreid over het museumterrein en bieden vrijwel alles op het gebied van wonen & design, outdoor & reizen, lekker eten en mode & handvaardigheid. Verder zijn er verschillende workshops voor jong en oud en zijn er gedurende het weekend interessante lezingen over Scandinavië waarin diverse onderwerpen aan bod komen. Om alvast een tip van de sluier op te lichten: Fotograaf Jan Smit komt vertellen over het Noorderlicht en Abel de Verteller brengt spannende mythische verhalen en saga uit Scandinavië. Op het buitenterrein is er, buiten het bezoeken van de markt, van alles te doen en te zien. Zowel in de kerk, als op het buitenterrein zijn er gedurende het weekend muzikale optredens. Het volledige programma volgt en zal te vinden zijn op de website van Museum Schokland. Op beide dagen is de markt toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is inclusief toegang tot het museum. Het exacte programma wordt later bekend gemaakt, het publiek wordt op de hoogte gehouden via www.museumschokland.nl

 

 

Museum Schokland

Bezoekers van de Scandinavië Markt hebben met hun entreekaartje uiteraard ook toegang tot de tentoonstellingen van Museum Schokland. In het museum gaat de bezoeker letterlijk op ontdekking door de geschiedenis van het gebied Schokland, reeds in 1995 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. De bezoeker bewandelt een tijdspad vanaf het ontstaan in de voorlaatste ijstijd, ontdekt alles over 10.000 jaar bewoningsgeschiedenis, het zware eilandleven en de strijd tegen het water. De presentatie sluit af bij het moment toen Schokland uiteindelijk, na de drooglegging, een eiland op het droge werd. In de expositie zijn vele doe-dingen voor kinderen. Zij kunnen aan de slag als een archeoloog, of bedenken als dijkwerker hoe het wassende water tegen te houden. Bijzonder en leuk is de interactieve zandbak.

 

 

Voorverkoop en korting met Museumkaart

Voor een kaart in de voorverkoop betalen bezoekers €6,50. Kaarten aan de kassa zijn €7,50. Dit is dezelfde prijs als de toegang van Museum Schokland. Een kinderkaartje (6 t/m 11 jaar) is € 5,00. Voor kinderen t/m 5 jaar is de toegang gratis. Tijdens de Scandinavië Markt ontvangen bezoekers met een Museumkaart € 2,50 korting. Deze korting wordt verrekend aan de kassa in de museumwinkel van Museum Schokland. Museumkaarthouders betalen in de voorverkoop € 4,- , maar dienen wel hun kaart dan nog te laten scannen bij de kassa van het museum. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.museumschokland.nl of aan de kassa van het museum en via de kassa van Theater ’t Voorhuys.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.