233.000 Nederlanders naar New York in 2018

New York City kan een nieuw record op haar naam schrijven. In 2018 heeft de stad voor het negende jaar op rij een toerismerecord gescoord. Maar liefst 65,2 miljoen toeristen wereldwijd bezochten de The Big Apple, waarvan 233.000 uit Nederland kwamen.

Statue of Liberty on Liberty Island

New York City is een van de meest bezochte steden ter wereld en dat heeft alles te maken met de ongeëvenaarde bezienswaardigheden en evenementen op het gebied van culinair, theater, muziek, sport, kunst en meer. Voor 2019 wordt wederom een record verwacht. Dit komt mede omdat er een aantal grote projecten worden geopend zoals de Hudson Yards in Midtown Manhattan. Dit is de grootste particuliere vastgoedontwikkeling in de geschiedenis van de Verenigde Staten en de grootste ontwikkeling in New York sinds Rockefeller Center.

NYC & Company, de officiële marketingorganisatie van New York City, en Mastercard kondigen tevens vandaag een wereldwijd partnership voor meerdere jaren aan. New York City wordt consequent als een van de topsteden gerangschikt door de Global Destination Cities Index van Mastercard voor zowel reizen als dineren, de stad biedt eindeloze mogelijkheden aan zowel reizigers als bewoners.

 

 

Toerismegroei

Vorig jaar verwelkomde New York City 65,2 miljoen bezoekers, waarvan 51,6 miljoen bezoekers uit de VS kwamen en 13,5 miljoen internationale bezoekers waren. Met deze aantallen gaat 2018 de boeken in als het negende achtereenvolgende jaar qua groei van toerisme. Een record van 37,7 miljoen hotelkamerovernachtingen werden geboekt in 2018, wat 623 miljoen dollar aan geschatte hotelbezettingsbelasting opleverde. De top 5 internationale bezoekers die New York hebben bezocht in 2018 zijn: het Verenigd Koninkrijk (1,24 miljoen), China (1,1 miljoen), Canada (1 miljoen), Brazilië (920,000) en Frankrijk (807,000). Vanuit Nederland kwamen er 233.000 toeristen naar NYC, een groei van ruim 4% ten opzichte van 2017.

De burgemeester van New York City, Bill de Blasio zegt: “Dit record brekende jaar voor toerisme vertelt wat elke New Yorker al weet: dit is de mooiste stad ter wereld om in te wonen en om te bezoeken. New York belichaamt echte Amerikaanse normen en waarden. We omarmen diversiteit, zijn gastvrij voor iedereen en de meer dan 65 miljoen bezoekers hebben dit in onze stad ervaren”.

NYC & Company President & CEO Fred Dixon voegt toe: “Terwijl wij een nieuwe mijlpaal voor onze toerisme vieren, is het een spannend moment om onze nieuwe samenwerking met Mastercard aan te kondigen. Door deze marketing-samenwerking met Mastercard, zullen we meer consumenten direct kunnen bereiken om het aantal overnachtingen te vergroten, terwijl we ook de ontwikkeling van kleine bedrijven ondersteunen, de groei van banen bevorderen en de kansen voor New Yorkers verbeteren.”

 

 

Verwachting 2019

NYC & Company voorspelt dat in 2019 meer dan 67 miljoen reizigers New York City zullen bezoeken, een ‘monumentaal jaar’ met veel grootschalige openingen. De stad host WorldPride in juni, dit is de eerste keer dat het gevierde evenement in de Verenigde Staten wordt gehouden en daar is de stad trots op. De reis- en toerismesector van New York City ondersteunt momenteel 9 procent van de werkgelegenheid, 391.100 werknemers, en genereert jaarlijks 66 miljard dollar aan economische impact (op basis van gegevens uit 2017).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.