5 ‘hidden gems’ in Europa voor op jouw reislijst 2019

Voor iedereen die het goede voornemen heeft om meer te reizen in 2019, staat het boeken van de volgende tripje waarschijnlijk al op de planning. Januari is de perfecte maand hiervoor. Zodat je weer iets leuks hebt om je gedachten naar af te laten dwalen, tijdens de koude wintermaanden.

Mooie wereldsteden zoals Londen of Parijs hebben vaak een indrukwekkende geschiedenis en genoeg te bewonderen, maar helaas moet je deze steden delen met honderden andere toeristen. Een ‘hidden gem’ mag daarom niet ontbreken op jouw reislijst voor 2019.

Daarom staan hier 5 originele stedentrips op een rij zodat jij in alle rust op ontdekkingsreis kan.

1. Het knusse Zagreb en een dagtrip naar Plitvice, Kroatië

Zagreb is van ‘tussenstop-bestemming’ tot een echte reisbestemming uitgegroeid. De charmante stad heeft rode daken en ligt aan de Sava rivier. Deze combinatie geeft een bijzonder geheel. Met keistraatjes, boetiekjes, ateliers en cafés waaruit volop muziek komt is Zagreb een perfecte bestemming voor een gezellige en verrassende stedentrip. Deze stedentrip kan je combineren met een dagtripje naar het nationale park Plitvice. Dit is een prachtig natuurpark met azuurblauwe meren en meer dan 400 watervallen.

 

 

2. Ga terug in de tijd van ridders in Valetta, Malta

Valetta is de ideale bestemming voor een wat langere stedentrip en goed te combineren met een dagje strand. De hoofdstad van Malta staat vol met bezienswaardigheden die uit de tijd komen van de hospitaalridders. In de relatief kleine stad vind je dan ook maar liefst 320 monumenten, zoals kerkkoepels en forten. Een leuke sidenote; wellicht doet de omgeving je denken aan Game of Thrones.

3. Ga op zoek naar de ‘hidden gem’ op een verrassingsbestemming

Iedere stad, groot of klein, heeft haar eigen ‘hidden gems’. Met een verrassingsreis ontdek je gegarandeerd nieuwe bijzondere plekken tijdens de stedentrip, doordat voorbereiding niet mogelijk is. Je zal tot op het laatste moment voordat je het vliegtuig in stapt niet weten waar de reis naartoe gaat. Daarom is een verrassingsreis met srprs.me bij uitstek de manier om een bijzondere stedentrip te beleven in 2019. Bovendien is de kans groot dat je op een plek terecht komt die je wellicht zelf nooit had bedacht. Maar ook op de populaire bestemmingen ontdek je op deze manier nieuwe plekken die je verrassen en daardoor nooit zal vergeten.

 

 

4. Authentiek Italiaanse sfeer en zee-egels in Bari, Puglia Italië

Na alle drukte in Rome, Pisa en Venetië is het gezellige Bari dat ligt in de streek Puglia een ware verademing. Het oude centrum, genaamd Bari Vecchia, is een fotogeniek doolhof vol kleine steegjes en kerkjes. Echte durfals proeven rauwe zee-egel. Dit kan bijvoorbeeld in de haven van Bari met uitzicht op zee.

5. Boetiekjes en ijsjes in Braga, Portugal

Braga wordt ook wel ‘het Rome van Portugal’ genoemd. Dit komt doordat de stad vol staat met historische kathedralen en elegante architectuur. Alle perfect onderhouden pleintjes en steegjes zijn alleen voor voetgangers toegankelijk en vormt zo een prima alternatief voor bijvoorbeeld de drukke stad Rome. Aan het grote aantal boetiekjes en cafés kun je goed zien dat Braga een echte studentenstad is. Voor een heerlijk diner en cocktails ga je naar het populaire Brac Restaurante. Geniet daarna van koffie en een ijsje bij Spiritio.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.