Ontdek figuratieve beelden en ruimtelijke installaties

De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig figuratieve beelden en ruimtelijke installaties.

Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene ruimte theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse figuratieve beelden. Deze worden afgewisseld met interactieve ruimtelijke installaties. Nieuw is een pleinenroute met kunstwerken die een verbinding maken met de geschiedenis, cultuur en architectuur van de buurt. Daarnaast markeren solopresentaties van internationaal bekende kunstenaars de 2.5 kilometer lange route vanaf het Museumplein tot de Zuidas. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met onder meer artist talks, debatten, educatief programma, kunstwandelingen en -happenings. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk. Route-informatie en catalogus zijn tijdens ARTZUID verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan. Kijk voor alle informatie op artzuid.nl.

 

 

Klinkende namen

Op ARTZUID zal werk te zien van internationaal vermaarde kunstenaars, onder wie Jan Fabre, Antony Gormley, Gloria Friedmann, Takashi Murakami, Yubi Kirindongo, Nancy Rubins, ElsaTomkowiak, Franz West, Isa Genzken, Joep van Lieshout. Bestaande kunstwerken in de buurt worden op een bijzondere manier betrokken in de tentoonstelling, zoals De Denker van Auguste Rodin, werken van Hildo Krop en Sandro Chia. Ook wordt nieuw werk gemaakt voor ARTZUID, onder meer door Gabriel Lester, Sachi Miyachi en Ivan Cremer.

 

 

Toegankelijk en vermakelijk

Berlage’s Plan Zuid kenmerkt zich door monumentaal opgezette lanen, buurtpleinen en veel groen. Voorwaarden voor een gezonde leefomgeving; om te ontspannen, te wandelen, te spelen en een praatje te maken volgens de ontwerper van dit Amsterdamse stedenbouwkundig erfgoed. Tegenwoordig wordt er niet meer zoveel gebruik gemaakt van die oorspronkelijk bedoelde functies. Mensen zijn te druk en op zichzelf gericht. Maar dankzij de kunstwerken die de buurt van half mei tot half september domineren, herleven de lanen en pleinen tot plekken van verbinding. De inrichting van de groepstentoonstelling is geïnspireerd op 17e eeuwse Italiaanse tuinen, met associaties van een labyrint vol vermaak. De figuratieve beelden waarmee mensen zich kunnen vereenzelvigen maken de tentoonstelling makkelijk toegankelijk voor iedereen. De ruimtelijke installaties voegen daar een spannende interactieve beleving aan toe. Zo is deze editie van ARTZUID niet alleen een aantrekkelijk sculptuurpodium voor kunstkenners, maar verleidt de tentoonstelling ook tot vrolijk stemmend kunstkijken en genieten voor iedereen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.