Herontdek Wales in 2019

Na een jaar lang de indrukwekkende kustlijn van Wales te hebben gevierd gedurende de ‘Year of the Sea,’ maakt Wales zich klaar voor ‘The Year of Discovery 2019′ – waarbij iedereen wordt aangemoedigd om Wales te (her)ontdekken om zo iets nieuws over zowel Wales als zichzelf te ontdekken.

2018 was het jaar waarin de kustlijn van Wales en de routes naar de zee centraal stonden. Bovendien was Wales gedurende de ‘Year of the Sea’ voor het eerst host van de Volvo Ocean Race. Ook werd er hard gewerkt om van Wales ‘s werelds eerste ‘Refill’ land te maken (wat ervoor zal zorgen dat drinkwater gemakkelijk toegankelijk is in heel Wales). Verder werd de Welshe taal en cultuur uitbundig geëerd tijdens de Eisteddfod in Cardiff Bay.

In 2019 is het doel om het échte Wales te tonen aan het publiek. Er wordt gestreefd om alle delen van Wales onder de aandacht te brengen, met als insteek dat reizigers ook nieuwe delen van het land gaan bezoeken. Verspreid door Wales zijn namelijk veelzijdige outdoor, avontuurlijke en culturele ervaringen te vinden, die ervoor zorgen dat er onvergetelijke herinneringen gemaakt kunnen worden.

 

 

Ontdek de verborgen schatten

Wales zit vol verborgen schatten en attracties en dus is het de uitdaging om plekken te bezoeken die je nog nooit eerder hebt bezocht of om iets voor de allereerste keer te proberen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om langs de Welshe kust te wandelen, maar het is natuurlijk veel spannender om van de kliffen te springen, langs de kustlijn te zwemmen en meteen een paar grotten van binnen te bekijken. Coasteering noemen ze dat en deze sport komt gegarandeerd met een hoge dosis adrenaline. Of waag je aan de snelste zipline ter wereld, waarmee je met maar liefst 160 km/u door de lucht zoeft. En met de meer dan 600 kastelen die Wales rijk is, moet je er natuurlijk wel een – of meer – van binnen bekijken. Bezoek ook zeker een (of alle drie!) de nationale parken of breng tijd door in een van de galerieën of musea. Je kunt ook meer ontdekken over het rijke erfgoed van Wales met een ondergrondse rondleiding door de steenkoolmijnen.

 

 

Ruige landschappen

Om je te helpen je reis in kaart te brengen, is er The Wales Way, een trio van nationale tourroutes met hier en daar een detour in de omgeving. Tijdens deze routes geniet je van prachtige landschappen en uitzichten op de kust. Ook zul je kennismaken met de bruisende steden, dorpen en de verschillende bezienswaardigheden gelegen in weelderige, groene valleien en tussen indrukwekkende bergen. Er zijn ook veel mogelijkheden om de auto even te laten voor wat het is, en de route al wandelend te vervolgen (inclusief de Wales Coast Path en andere National Trails) of te fietsen langs een van de vele fietspaden die door het land lopen. Natuurlijk zijn er onderweg genoeg plekken om te stoppen en lokale producten te ontdekken, waaronder 6 Michelin-sterrenrestaurants, wijngaarden, distilleerderijen, cafés en brouwerijen.

Het ontdekken van Wales wordt gemakkelijk met behulp van de speciale website OntdekWales.nl. Of je nu op zoek bent naar een stedentrip, een fly & drive of wandelvakantie, je kunt hier reizen van verschillende reisorganisaties vinden die eenvoudig via de website kunnen worden aangevraagd. De vlucht met KLM naar Cardiff, overnachtingen en lokaal vervoer zijn altijd inbegrepen.

Er is nooit een beter moment geweest om Wales te ontdekken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.