Om deze reden is Taiwan een trending bestemming in 2019

Taiwan is de laastste jaren enorm gegroeid in populariteit. Uit de boekingsdata van Airbnb is gebleken dat Taiwan in 2019 een trending bestemming is. Niet geheel onverwacht, gezien het land ontzettend veel te bieden heeft.

Zo maken de immense metropool Taipei, het magische Sun Moon Lake en de prachtige gebergtes van Taroko Gorge deel uit van menig reisroute. Ook op het gebied van duurzaam reizen heeft Taiwan veel te bieden. Northeast & Yilan Coast zijn afgelopen september bekroond tijdens een duurzaamheidscongres. Een ding is dus zeker, Taiwan verdient hoe dan ook een plek op je bucketlist. Van 9 tot en met 13 januari is Taiwan Tourism aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht, de perfecte gelegenheid om je te laten inspireren.

 

Lees ook dit artikel: Kom tot rust aan de Engelse kust

 

Townships

Reizigers kijken vaak hun ogen uit in het culturele Tainan of in het moderne Taichung, maar de minder bekende, kleinere steden mogen zeker niet overgeslagen worden. Zo is het West Taiwanese plaatsje Lukang gevuld met prachtige tempels, oude straten en traditionele gebouwen en kun je er fantastisch eten. Vanuit de theehuizen in het oude mijnstadje Jiufen kijk je uit over de bergen en de zee. ‘s Avonds hangt er een magische sfeer wanneer de lampionnen de smalle straten verlichten. Verder kun je er ontzettend goed wandelen. Verken op eigen houtje de omgeving en leer meer over de natuur. Vanaf de bergen worden wandelaars beloond met een adembenemend uitzicht over de stad en de zee. Op nog geen 50 minuten van Taipei, omringd door water en bergen, ligt Yilan County. Maak kennis met de bevolking en proef van lokale delicatessen op de bruisende Luodong nachtmarkt. In het gebied daarnaast ligt een van de drie voornaamste recreatie bossen van het schiereiland, Taipingshan. Van de Renze hotspring tot spectaculaire viewpoints en meer, dit mag je niet overslaan.

 

 

Aboriginal cultuur

Wist je dat er in Taiwan Aboriginal stammen zijn, die al meer dan 8.000 jaar in het land leven? Verspreid over het midden en de oostkust van het schiereiland zijn er 16 officieel erkende inheemse bevolkingsgroepen, allen met hun eigen taal en cultuur. In de buurt van trekpleisters als Taroko Gorge worden er activiteiten georganiseerd die toeristen kennis laten maken met de traditionele levensstijl van de deze stammen. Bezoek de Formosan Aboriginal Culture Village, in de buurt van het Sun Moon Lake en woon hier een culturele ceremonie bij. Of ontdek hoe de Tsou Tribe in Alishan hun eten bereidt en culturele tradities in stand houdt. Een bijzondere manier om het echte en bovenal authentieke Taiwan te ervaren!

Duurzaam toerisme in Taiwan

Met het oog op de toekomst komt er steeds meer aandacht voor duurzaamheid in allerlei vormen en maten. Zo is ook de toeristische sector constant opzoek naar manieren om een steentje bij te kunnen dragen. Ook Taiwan is druk bezig met deze vorm van toerisme. Zo werd de Northeast & Yilan Coast afgelopen september nog bekroond tijdens het duurzaamheidscongres: European Green Capital 2018.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.