Vonk springt over tussen 175 kinderen en ouderen in Madurodam

Honderd ouderen uit Haagse verzorgingstehuizen een onvergetelijke avond bezorgen. En, als er een gezellig vonkje zou overspringen, een vervolgafspraak maken om nog een keer samen een bezoekje aan Madurodam te brengen. Dat was het doel van 75 kinderen (12 t/m 16 jaar) tijdens het allereerste VONK-diner in Madurodam. Onder het genot van een chique diner én talloze kerst sing-alongs bracht het Haagse themapark de jongste en oudste generaties van Nederland samen.

Het VONK-diner is een van de activiteiten die in Nederland georganiseerd worden tegen eenzaamheid van ouderen. Met een duidelijke Madurodam-signatuur: door kinderen bedacht en georganiseerd én gericht op het samenbrengen van generaties en het delen van verhalen.

Samen eten, samen genieten en samen nieuwe herinneringen maken, zijn de belangrijkste ingrediënten van het VONK-diner, een nieuw initiatief van Madurodam en het Nationaal Ouderenfonds. In het Haagse themapark draait het al sinds de opening in 1952 om het verbinden van generaties. Met het diner wilde Madurodam kinderen inspireren om er juist tijdens de feestdagen ook voor oudere generaties te zijn. Jaarlijks zijn er namelijk meer dan een miljoen ouderen die zich eenzaam voelen tijdens de decembermaand. Eleanne (17 jaar) en Elias (15 jaar), twee wethouders van Madurodam, maakten het tot hun persoonlijke ‘challenge’ om de avond tot een succes te maken. Zij zorgden ervoor dat er 75 kinderen uit Den Haag en omgeving klaarstonden voor de ouderen. Eleanne en Elias lieten zien dat kleine initiatieven in je eigen omgeving van grote betekenis voor de samenleving kunnen zijn.

 

 

Het VONK-diner is één van de activiteiten die het Nationaal Ouderenfonds helpt organiseren voor eenzame ouderen. Madurodam hoopt nog meer waarde te creëren door in te zetten op een vervolgafspraak: “We hopen dat er vanavond echt een vonk is overgeslagen tussen jong en oud en dat de basis is gelegd voor een band tussen de twee generaties. We geloven dat generaties veel van elkaar kunnen leren. Daarom hebben we alle ouderen en kinderen uitgenodigd om samen Madurodam nog een keer te bezoeken,” aldus een woordvoerder.

 

 

Het VONK-diner was de aftrap van een bijzondere decemberperiode in Madurodam. Van 17 tot en met 30 december draait het in het Haagse themapark namelijk om het vieren van de kleine, grote en meest bijzondere momenten van 2018. En wil Madurodam een vonkje laten overspringen naar volgend jaar. Het hoogtepunt is VONK18, een avondvullend programma dat van 27 tot en met 30 december gehouden wordt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

 

Comments are closed.