Dit zijn de kampeertrends voor 2019

Op dit moment telt Nederland meer dan 3,5 miljoen actieve kampeerders. Afgelopen jaar gingen steeds meer Nederlanders weg met de tent, caravan of camper. Vooral de verkoop van de camper blijft groeien. Nog nooit eerder hadden Nederlanders zoveel kampeermiddelen in hun bezit. En voor het eerst in jaren het aantal gasten op Nederlandse campings toegenomen. Je kunt wel zeggen dat kamperen populairder is dan ooit. Dit belooft veel goeds voor het nieuwe jaar. Welke kampeertrends verwachten we dan in 2019?

1. Sharing is caring

Steeds meer Nederlanders kochten in 2018 een camper of caravan samen met anderen. Vooral bij jonge mensen onder de 30 jaar (de zogenaamde millennials) is deze constructie populair.Deze ontwikkeling sluit goed aan bij de deeleconomie die al een tijd gaande is in de kampeerbranche. Een goed voorbeeld van een camperdeelplatform is PaulCamper, het online platform waarop particulieren een camper of caravan kunnen huren of juist vérhuren. Kortgezegd: AirBnB voor campers! Supermakkelijk als je eens een campervakantie wil proberen of wanneer je juist geld wil verdienen aan je stilstaande camper.

Een camper huren via een ervaren, particuliere camperaar die zijn waardevolle bezit aan je meegeeft, biedt net dat beetje extra t.o.v. huren via een professionele verhuurder. Daarnaast is het aanbod op camperdeelplatformen zoals PaulCamper ook een stuk diverser.

 

 

2. Happy Festival campers

Campers worden dus steeds populairder onder de millennials. En waar gaan zij veel heen? Juist, naar festivals. Tijdens een meerdaags festival heerlijk uitgeslapen wakker worden, zonder uit je tent gebrand of geregend te worden en genoeg ruimte voor al je spullen? Dit kan met een camper! Ook zijn er tegenwoordig campings waar jij je helemaal in festivalsferen kunt wanen. Dit zijn campings waar ruimte is voor muziek, kunst en natuurlijk een feestje mét cocktailbar.

3. Pop-up campings

In 2018 maakten we kennis met Nederlandse pop-up campings en we verwachten dat deze trend zal doorzetten in 2019. Deze campings zijn vaak kleinschalig en op mooie en bijzondere plekken. Ze worden voor een bepaalde tijd opgezet en in deze periode zijn er verschillende activiteiten en optredens op de campings. Na de afgesproken tijd verhuist de camping weer naar een andere locatie. De pop-up campings sluiten aan bij de bijzondere ervaring waar steeds meer kampeerders naar op zoek zijn. Deelplatformen waarop mensen op korte termijn een camper of caravan kunnen huren, kunnen hier een belangrijke rol inspelen. Even een camper huren voor korte tijd was namelijk nog nooit zo eenvoudig.

 

 

4. Groen kamperen

Een grote trend binnen het kamperen is duurzaamheid en het achterlaten van een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Kampeerders kiezen steeds vaker een camping uit die zich daar mee bezighoudt. Denk hierbij aan zwembaden verwarmd met behulp van zonne-energie of het recyclen van afvalwater. Ook zie je steeds vaker campers of caravans die zelf energie opwekken. Ook verwachten we in de nabije toekomst de opkomst van de e-camper. Deze elektrische camper is niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens goedkoper per gereden kilometer en én qua onderhoud.

5. Winterkamperen

Kamperen in de winter klinkt misschien gek, maar het is dé upcoming wintertrend. Niet alleen voor een weekendje weg, maar ook voor een hele vakantie, zoals bijvoorbeeld de wintersport. Winterkamperen wordt steeds gangbaarder en er verschijnt ook steeds meer uitrusting die dit mogelijk maakt. Denk aan beter geïsoleerde campers en caravans, veilige mobiele verwarmingen en meer keuze in sneeuwkettingen. Niet onbelangrijk: steeds meer campings zijn geopend tijdens de wintermaanden, tegen een lager tarief dan je ’s zomers gewend bent. Win-win situatie dus!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.