Bezoek Senang een voorstelling over identiteit

In SENANG maakt dubbelbloedduo Nynke Heeg en Klemens Patijn korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. In deze muzikale voorstelling zwijgt generatie drie niet langer maar vraagt, poert en confronteert. Krachtig en kwetsbaar. Geregisseerd door Jos van Kan die vaker de verschillen tussen Azië en het westen op scherp wist te zetten. SENANG is van dinsdag 8 januari t/m zondag 8 februari 2019 te zien in Bellevue lunchtheater.

“Als iets te pijnlijk is dan zwijg je erover. En daarmee basta! Totdat er vragen gesteld worden. Er om gelachen wordt. Misschien een beetje gehuild ook. Omdat het in je bloed zit.” Klemens Patijn & Nynke Heeg

Over SENANG

In SENANG spelen Nynke Heeg en Klemens Patijn met het verhaal van hun Indische ouders en grootouders. Een groep, niet allochtoon niet autochtoon, met een flink vermogen om stilzwijgend op te gaan in de Nederlandse samenleving.

 

 

Nynke en Klemens zijn op het toneel alles behalve geruisloos. Met rake klappen op de Kendangdrums en zoete pianoklanken troeft het duo elkaar af. De twee lonken lieflijk met de klanken van Indorock en geven adem aan een verzwegen schreeuw.

 

 

Om de pijn van de oudere generaties niet zomaar te laten verdwijnen. Om grip te krijgen op hun gemixte roots. Ze plaatsen elkaar, gewenst of niet, terug in de straten van Bandung. SENANG is muziektheater over afkomst, tradities en botsingen. Koloniale overheersing, overleven in Jappenkampen en een onafhankelijkheidsoorlog; familiegeschiedenissen die in het naoorlogse Nederland samensmolten met de rustgevende klanken van melkbussen in koude weilanden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.