Holland America Line neemt Nieuw Statendam in ontvangst vanuit Fincantieri scheepswerf

Holland America Line heeft gisteren de Nieuw Statendam in ontvangst genomen waarmee dit het 15e schip in de vloot wordt. Een overdrachtsceremonie vond plaats in de Fincantieri werf in Marghera, Italië. De Nieuw Statendam vaart morgen vanuit Venetië naar Civitavecchia (Rome) voor haar Premier Voyage met gasten die vertrekt op 5 december.

Koningsdam Aerial Venice

De overhandiging werd bijgewoond door Orlando Ashford, President Holland America Line, Micky Arison, bestuursvoorzitter Carnival Corporation, Arnold Donald, President en CEO Carnival Corporation en Stein Kruse, CEO Holland America Line Group en Carnival UK. Giuseppe Bono, CEO Fincantiero en verschillende andere hooggeplaatste functionarissen van beide bedrijven waren aanwezig.

“Vandaag viert Holland America Line de toevoeging van de Nieuw Statendam aan onze vloot en het is een trots moment voor alle betrokkenen,” aldus Ashford. Veel dank aan onze partners van Fincantieri en onze eigen teamleden die hard gewerkt hebben om het schip op te leveren dat er nog verbluffender uitziet dan we hadden verwacht. Nieuw Statendam vertegenwoordigt onze voortdurende evolutie van het toevoegen van nieuwe ervaringen terwijl we de eigenschappen behouden waarmee Holland America Line de nummer 1 in premium cruisen is geworden.”

Doopceremonie

Na haar trans-Atlantische oversteek vanuit Civitavecchia brengt de Nieuw Statendam een volledig seizoen door in het Caribisch gebied met cruises vanuit Ft. Lauderdale. De officiële doopceremonie van de Nieuw Statendam vindt plaats op 2 februari in Ft. Lauderdale.

Het schip gaat in mei naar Amsterdam, haar thuishaven voor de zomer. Vanuit hier worden cruises gemaakt naar Noord Europa, de Baltische Staten en IJsland. In september worden Middellandse Zee cruises gemaakt vanuit Civitavecchia.

 

 

Ultieme uiting

Het 99.202 ton zware schip biedt plek aan 2666 gasten en is de ultieme uiting van het Holland America Line merk. Het schip biedt binnen haar 1377 gastenverblijven speciale staterooms voor gezinnen en alleenreizenden.

 

 

Een groot deel van het scheepsontwerp is gelijk aan de Koningsdam, het eerste Pinnacle-klasse schip. De Nieuw Statendam heeft exclusieve openbare ruimtes en een eigen stijl gecreëerd door de vooraanstaande hospitality ontwerper Adam D. Tihany en ontwerper en architect Bjørn Storbraaten. Het schip beschikt over grote met licht gevulde ruimtes, visueel drama en weelderige interieurs geïnspireerd op de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

Diner ervaringen

Naast de prachtige Dining Room kunnen gasten ook genieten in specialiteitenrestaurants waaronder het nieuw ontworpen Rudi’s Sel de Mer, een Franse visbrasserie; het Pan-Aziatische Tamarind met een mogelijkheid tot dineren in de open lucht; Nami Sushi, een nieuwe sushi ervaring binnen Tamarind; het prijswinnende Pinnacle Grill; Canaletto, Italiaans dineren in familiestijl en het nieuwe Club Orange restaurant, exclusief voor gasten binnen het Club Orange programma. Andere culinaire gelegenheden zijn het Grand Dutch Cafe met Nederlandse koffie en lekkernijen en Europees bier; Dive-In voor gastronomische burgers en frietjes bij het zwembad; New York Deli & Pizza, vers bereide sandwiches en pizza’s en de Lido Market met diverse themastations.

Entertainment aanbod

Het entertainment aan boord omvat de innovatieve Music Walk dat een variëteit aan muzikale live ervaringen en genres biedt zoals geen enkele andere op zee. Dit zijn de nieuwe Rolling Stone Rock Room met klassieke rock hits; Lincoln Center Stage, met kamermuziek; Billboard Onboard, met grote pophits en de populaire B.B. King’s Blues Club dat de beste muziek uit Memphis naar zee brengt. Het 270-graden LED scherm in de World Stage heeft een grotere zitcapaciteit op de Nieuw Statendam, waardoor nog meer gasten kunnen genieten van spectaculaire optredens met panoramische visuals en geluidseffecten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.