Onderzoek naar mening van fietsers over toekomstige snelfietsroutes

De komende weken wordt op een aantal fietsroutes geflyerd om deelnemers te werven voor een onderzoek naar de (toekomstige) snelfietsroutes. De provincie wil graag weten wat fietsers van de huidige route vinden en hoe ze die ervaren. De bedoeling is de resultaten te vergelijken met de beleving over een paar jaar, als de geplande snelfietsroutes klaar zijn.

Brabant gaat de komende tijd zes snelfietsroutes aanleggen. Dat vraagt een flinke investering door de gemeenten en de provincie. Daarom wordt het effect van de routes gemeten. Dat gebeurt in de vorm van concrete tellingen van het aantal gebruikers met behulp van tellussen in het wegdek. Daarnaast worden ook GPS-gegevens van fietsers met een fietsapp verzameld en geanalyseerd. Daarmee kunnen fietsstromen in kaart worden gebracht en ook gegevens over de snelheid van fietsers worden vastgesteld.

 

 

Ervaringen van fietsers

Daarnaast is ook de mening van de gebruikers op de zes routes van belang. Gebruikers van de huidige routes wordt via een enquête gevraagd hoe ze de fietsrit op dit moment, dus voor de aanleg van de snelfietsroutes, ervaren. Op meerdere routes worden flyers uitgedeeld met daarin een link naar de website waar gebruikers de enquête kunnen invullen. De flyers worden uitgedeeld op 27 en 29 november op de routes Eindhoven-Helmond, Uden-Veghel en Nistelrode-Uden. Op 4 en 6 december zijn de routes Tilburg-Waalwijk, Waalwijk-Den Bosch en Breda-Tilburg aan de beurt.

 

 

Snelfietsroutes in Brabant

Snelfietsroutes zijn fietsroutes van goede kwaliteit: breed, vaak van rood asfalt en ze hebben een goede belijning en markering. Drukke en gevaarlijke oversteken worden aangepast of er wordt bijvoorbeeld een tunnel of viaduct aangelegd. Op die manier is het lekker doorfietsen. Zo wordt fietsen naar het werk een aantrekkelijker optie. Met de aanleg van een uitgebreid netwerk van snelfietsroutes wil de provincie stimuleren dat de fiets een volwaardig alternatief is voor de auto of het OV voor de reis naar werk of school.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.