Bezoek Turkije ook in 2019

Met een nieuw jaar voor de deur heb je natuurlijk ook weer nieuwe mogelijkheden voor het boeken van vakanties en ook het komende jaar blijft Turkije de vakantiebestemming bij uitstek. Of je Turkije nu nog tijdens de kerstvakantie wilt bezoeken of liever wilt wachten op de voorjaars-, zomer- of herfstvakantie, het land biedt voldoende mogelijkheden om alleen of met je hele gezin dit paradijsje op aarde te bezoeken.

In dit artikel nemen we je in vogelvlucht mee door Turkije zodat je weet wat het land je te bieden heeft. Voordat je vertrekt, kun je gemakkelijk alle papieren die je nodig hebt om het land in te reizen regelen via Turkije visumaanvragen. Je hebt op die manier je visum snel en voordelig in huis. Houd alleen wel in het achterhoofd dat alle reizigers een eigen visum Turkije nodig hebben en dat je dus ook de aanvraag voor de kinderen niet moet vergeten.

Het hele jaar door genoeg te beleven

Er zijn echt volop redenen te bedenken om nu meteen je koffer te pakken en het vliegtuig naar Turkije te nemen, maar wat voor vele reizigers toch eigenlijk wel de belangrijkste redenen zijn, zijn de vriendelijkheid van het Turkse volk dat je zonder twijfel met open armen ontvangt en natuurlijk het geweldige klimaat waar je het hele jaar door zelfs als het in Europa volop winter is van kunt genieten. Of je nu meer te weten wilt komen over de prachtige monumenten, de landschappen en de cultuur die het land rijk is, de de bewoners zijn trots op hun land en willen je graag van alles vertellen.

 

 

Daarnaast is de kustlijn wel langer dan 6.500km en daarom is Turkije de perfecte bestemming voor zonaanbidders of voor mensen die ervan houden om allerlei activiteiten op het strand te doen. Als je dit prachtige land een bezoekje brengt, zijn plaatsen zoals Bodrum, Alanya, Marmaris en Antalya zeker de moeite waard. De stad waar het oosten het westen ontmoet, Istanbul, is bezaaid met prachtige moskeeën en bruisende bazaars.Als je hier rondloopt zul je merken dat je ogen tekort komt. Om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, kun je het beste voor vertrek je visum Turkije al in orde maken en dit kun je gemakkelijk online via de goedkoopste visumaanbieder van Nederland en België doen.

Turkije is gemakkelijk te begaan

In 2019 is een bezoekje aan de Sultan Ahmet-moskee of de Blauwe Moskee, zoals die ook wel wordt genoemd, de moeite waard en pas dan zal het je duidelijk worden wat een bijzondere geschiedenis dit bijzondere land heeft. Binnenin kun je genieten van de kleuren want de moskee is bedekt met duizenden blauwe, groene en roodbruine tegeltjes. Ook de kalkterrassen van Pamukkale zijn één van de interessantste natuurverschijnselen van Turkije en het is dan ook eigenlijk wel logisch dat dit natuurwonder op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De kalkbronnen hebben een temperatuur van zo'n 35ºC en het stroomt al duizenden jaren lang van een rots via terrassen naar beneden, waardoor de bergwand er nu uitziet als een reusachtige witte versteende waterval.

 

 

De belangrijkste bergen van Turkije zijn in het zuiden het Taurus gebergte en het in het noorden Pontisch gebergte. Beide bergketens zijn onderdeel van de gordel die leidt tot de verbinding van het Himalayagebergte met de Alpen. Met een hoogte van 5.110 meter is de Ararat de hoogste berg van het land. Zoals je hebt kunnen lezen biedt Turkije voor ieder wat wils en als jij van plan bent om het komende jaar ook één van je vakanties hier door te brengen, maak je visum voor Turkije dan in orde.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

 

Comments are closed.