Dit zijn de nieuwe officieren van Nieuw Statendam

Zodra Holland America Line’s Nieuw Statendam komende december in de vaart komt, brengen de officieren meteen 80 jaar aan gecombineerde ervaring en loyaliteit aan boord. De cruiserederij maakt bekend dat kapitein Sybe de Boer, Staff Captain Kevin Beirnaert, Hotel Director Don Habets, Chief Engineer Eric van Loenen en Environmental Officer Dolf Kramer het scheepsteam van de Nieuw Statendam gaan aanvoeren. Het grootste deel van het team komt uit Nederland.

Het 99.500 ton wegende schip is momenteel in aanbouw in de Fincantieri werf in Marghera, Italië. Tijdens haar inaugurele jaar ontdekt de Nieuw Statendam het Caribisch gebied in de winter en verplaatst zich dan in de zomer naar Noord Europa, IJsland en de Middellandse Zee.

“Een bedrijf als Holland America Line, met 145 jaar geschiedenis, heeft een enorme hoeveelheid ervaren officieren en personeel om een succesvolle lancering van een nieuw schip te garanderen en we zijn zeer verheugd dat kapitein De Boer, Don, Eric, Kevin en Dolf de Nieuw Statendam teams gaan leiden“, aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line. “Deze bekwame leiders zijn al decennialang toegewijde Holland America Line teamleden, ze hebben een buitengewone toewijding aan onze gasten getoond en ik heb er alle vertrouwen in dat zij de standaard gaan zetten op de Nieuw Statendam om de service en kwaliteit te leveren waarvoor we bekend staan.”

Maak kennis met Kapitein Sybe de Boer

Kapitein Sybe de Boer heeft de leiding wanneer de Nieuw Statendam komende december gaat varen. In 1994 begon hij op de voormalige Nieuw Amsterdam en groeide door van tweede officier tot kapitein. Hij had de leiding bij de Statendam, Zaandam, Rotterdam, Amsterdam en Eurodam en werkte tevens op de Maasdam, Ryndam, Noordam, Nieuw Amsterdam en Koningsdam. Kapitein De Boer woont, wanneer hij niet vaart, in Den Haag.

 

 

Maak kennis met Hotel Director Don Habets

Vanaf het moment dat Hotel Director Don Habets in 2002 begon bij Holland America Line heeft hij op alle schepen gevaren, inclusief de voormalige Ryndam en Statendam. Zijn eerste schip was de Maasdam en tot voor kort werkte hij op de Koningsdam. Habets begon als assistent maître d’ en werkte zich via diverse hospitality functies omhoog tot Hotel Director. Habets studeerde aan de Hogere Hotelschool in Maastricht.

Maak kennis met Staff Captain Kevin Bernaert

Nieuw Statendam’s Staff Captain Kevin Bernaert kwam in 2006 bij Holland America Line en werkte op de Rotterdam, Eurodam, Nieuw Amsterdam en Koningsdam. Hij maakte ook onderdeel uit van het senior team dat de Koningsdam introduceerde. Bernaert studeerde aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen en woont in Las Vegas.

Maak kennis met Chief Engineer Eric van Loenen

Chief Engineer Eric van Loenen begon in 2002 bij de rederij als tweede engineer nadat hij had gewerkt op containerschepen, cargoschepen en chemische bulkschepen. Hij startte zijn loopbaan bij Holland America Line op de Amsterdam en werkte daarna op de Maasdam, Ryndam, Volendam, Zaandam, Oosterdam, Zaandam en Zuiderdam. Van Loenen woont met zijn vrouw en drie kinderen in Makkum, Friesland.

 

 

Maak kennis met Environmental Officer Dolf Kramer

Dolf Kramer ging naar het Nautisch College in Den Helder en werd daar opgeleid als scheepsingenieur. Voordat hij in 2014 bij de cruiserederij begon, werkte hij op cargoschepen en in een staalfabriek. Kramer heeft bij Holland America Line als een Environmental Officer gewerkt op de Statendam, Ryndam, Maasdam, Rotterdam, Volendam, Zaandam, Amsterdam, Prinsendam, Zuiderdam, Oosterdam, Westerdam, Eurodam en Nieuw Amsterdam. Als hij op de Nieuw Statendam begint is dat voor het eerst op een Pinnacle-klasse schip. Wanneer Kramer niet vaart, woont hij op Aruba.

Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam is het tweede Pinnacle-klasse schip in navolging op de Koningsdam uit 2016. Het nieuwe schip voor 2666 gasten reflecteert de ontwikkeling van de rederij. Het eerste schip met de naam Statendam vaarde al in 1898 en dit wordt het zesde schip dat deze naam draagt. Door de toevoeging “Nieuw” viert Holland America Line hiermee het verleden, heden en toekomst van de rederij.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.