Bezoek het Franse themapark Puy du Fou

Met 5 titels op wereldniveau bevestigt het Franse themapark Puy du Fou dit jaar nogmaals zijn positie als nummer 2 beste themapark van Europa. Niet alleen Fransen weten het park te waarderen, ook het aantal buitenlandse gasten neemt toe.

Het park ontving dit seizoen 2.301.000 bezoekers wederom een record dankzij zijn permanente strategie van creatie, durf en de vastberadenheid om van elk project een meesterwerk te maken. Met de nieuwste creatie “Le Mystère de la Pérouse” (2018) een show die inmiddels al 2 internationale onderscheidingen heeft ontvangen en grote ambities voor het jaar 2019, kijkt Puy du Fou uit naar een nieuw jaar.

Seizoen 2018, een ongekend succes

Ieder jaar wordt Puy du Fou geprezen door de talrijke bezoekers, die een bezoek steeds vaker uitbreiden met een verblijf in één van de hotels van La Cité Nocturne, gesitueerd naast het grote park. De verkoop van het aantal tickets voor 2 en 3 dagen is gestegen van 7 naar 15%. De themahotels van het park registreren zelfs een record bezettingsgraad van 87% en een groei van 21% in het aantal overnachtingen. Ook steeds meer buitenlandse bezoekers weten het park te vinden. Inmiddels komt 15% van de bezoekers van buiten Frankrijk. Nederlanders behoren momenteel tot één van de grootste groepen buitenlandse bezoekers. Voor de Belgen geldt een groei van 23% in 2018.

 

Lees ook dit artikel: Slagharen opent adventure trail

 

Prijzenregen

Puy du Fou wordt gewaardeerd door de bezoekers. Op TripAdvisor beoordelen zij Puy du Fou nummer 1 park van Frankrijk, nummer 1 park van Europa en nummer 3 park van de wereld. Een bijzondere prestatie tegenover de zwaargewichten uit de Verenigde Staten. Verder heeft onderzoek van Capital/Statista Puy du Fou voor de tweede keer verkozen als “Winnaar van alle categorieën” onder de beste merken van Frankrijk (waaronder meer dan 1.600 inschrijvingen) met een score van 8.79 uit 10.

Nieuw jaar, nieuwe productie

Puy du Fou blikt niet alleen terug, maar kijkt ook uit naar volgend jaar. Een nieuwe originele Puy du Fou creatie zal in 2019 het daglicht zien: “Le Premier Royaume”, ofwel het Eerste Koninkrijk. De show is geïnspireerd op een cruciale periode in de Franse geschiedenis en volledig geproduceerd en uitgevoerd door Puy du Fou. Bezoekers van de show volgen het lot van Koning van de Franken ‘Clovis’, in de 5e eeuw net na de val van het Romeinse rijk. Met “Le Premier Royaume” nodigt Puy du Fou zijn bezoekers uit om in 14 droomwerelden te duiken en de stappen van Clovis bijna 20 minuten lang te volgen.

 

 

Overige ambities voor 2019

 • Nieuwe ingang voor het Grote Park
  In 2019 zal Puy du Fou de entrees van het Grote Park compleet vernieuwen. Niet alleen het zicht zal met de nieuwe architectuur verrassen, ook de vlottere service zal de beleving nóg sterker moeten maken.
 • Miljoeneninvestering
  De eeuwige zoektocht naar excellentie zit al meer dan 40 jaar in het DNA van Puy du Fou. Het bedrijf blijft dan ook investeren in het perfectioneren van zijn shows en service. In 2019 staat een investering gepland van zo’n € 28,5 miljoen.
 • Alleen de beste muziek
  Puy du Fou ontwikkelt ook zijn diversificatie groeistrategie en werkt voor de eerste keer samen met Warner Classics ter gelegenheid van de lancering van een album met de beste muziek van de iconische Puy du Fou shows. Het album gaat in de voorverkoop op 9 november en de officiële release is gepland op 7 december.
 • Puy du Fou in Toledo, Spanje
  In 2019 organiseert Puy du Fou een avondshow in Toledo over de geschiedenis van Spanje. Begin van het jaar 2019 zal de productie van start gaan.
 •  

   

  Ontvang tips voor reizen met kinderen

  Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

   

  Comments are closed.