5 spookeilanden die je deze Halloween kunt bezoeken

Niet alle eilanden garanderen een paradijselijk verblijf. Soms hebben zich er vreselijke scenario’s afgespeeld en worden er angstaanjagende, bovennatuurlijk activiteiten waargenomen. Misschien niet ideaal voor een ontspannende vakantie, maar natuurlijk wel perfect voor Halloween! Daarom heeft Booking.com speciaal voor alle daredevils de vijf griezeligste spookeilanden op een rijtje gezet. Van oude gevangenissen tot verlaten gekkenhuizen: deze angstaanjagende eilanden zijn dankzij hun duistere verleden de perfecte plek voor onverschrokken reizigers om de engste tijd van het jaar kunnen vieren.

Voor de griezelfans die liever op het vaste land blijven, organiseert Booking.com dit jaar de ultieme spooknacht in San Francisco: in de nachten van 29, 30 en 31 oktober gaat een aantal (on)gelukkige reizigers de nacht doorbrengen in de griezelige San Francisco Dungeon.

Poveglia – Venetië, Italië

De pittoreske en romantische stad Venetië is een wereldberoemde reisbestemming dankzij de prachtige kanalen, bruggen en architectuur. Maar je kunt hier ook terecht als je je de stuipen op het lijf wilt laten jagen. Het kleine verlaten eiland Poveglia, tussen Venetië en Lido, werd door de eeuwen heen gebruikt als quarantainestation voor mensen met de pest. In de jaren 20 van de vorige eeuw werd het een gekkenhuis, waar naar verluidt gruwelijke experimenten werden uitgevoerd. Het is dus geen wonder dat er gezegd wordt dat het hier spookt; het is meerdere keren het onderwerp geweest van paranormale TV-shows. Officieel is het eiland niet open voor publiek, maar er zijn wel enkele touroperators die hier rondleidingen geven.

Accommodatietip: Palazzo Morosini Degli Spezieri bevindt zich in een prachtig, historisch gebouw met een rijke geschiedenis vlakbij de Rialtobrug en biedt volledig ingerichte appartementen met een moderne afwerking. Of je Poveglia gaat bezoeken of niet, deze appartementen zijn een perfecte uitvalsbasis om te genieten van al het moois dat Venetië te bieden heeft.

 

 

Alcatraz – San Francisco, VS

San Francisco is een levendige stad die bekend staat om zijn kleurrijke Victoriaanse huizen, charmante kabelbanen en de iconische Golden Gate Bridge. In het midden van de beroemde baai ligt het beruchte eiland Alcatraz waar vroeger notoire criminelen opgesloten zaten. Je kunt hier een rondleiding boeken en van alles leren over het roemruchte verleden van het eiland. Als je genoeg lef hebt, kun je het ook na zonsondergang bezoeken, want er zijn ook avondtours beschikbaar. Wie weet…misschien hoor je in de cellen wel de klanken van Al Capone’s banjo.

Accommodatietip: Het eco-vriendelijke Argonaut Hotel biedt kamers met een nautisch thema en een traditioneel visrestaurant. Het uitzicht vanuit het hotel op de Golden Gate Bridge en Alcatraz is adembenemend, zelfs als je niet naar de voormalige gevangenis wilt.

Isla de las Muñecas (Eiland van de Poppen) – Mexico-Stad, Mexico

Als een van de grootste steden ter wereld zou je Mexico-Stad beter kunnen omschrijven als een ervaring dan een stad. Van Chapultepec en het chique Polanco tot het eigenzinnige en intellectuele Coyoacán, Mexico-Stad heeft reizigers duizenden geheimen en verhalen te vertellen.

Als je deze Halloween Mexico-Stad bezoekt en iets griezeligs mee wilt maken, bezoek dan het mysterieuze Eiland van de Poppen. Isla de las Muñecas ligt ten zuiden van Mexico-Stad en is al in diverse tv-programma’s over bovennatuurlijke activiteiten voorgekomen. De bomen hangen er vol met poppen die bezeten zouden zijn door een meisje dat er ooit verdronk.

Accommodatietip: Als een eiland vol enge poppen niet echt je ding is, dan kun je ook gewoon de bruisende hoofdstad van Mexico bezoeken. Casa Jacinta Guest House heeft prachtig ingerichte kamers en een mooi terras waar je lekker kunt relaxen na een dagje sightseeing. Het pension ligt op steenworpafstand van het Frida Kahlo Museum, het huis waar kunstenares Kahlo een belangrijk deel van haar leven doorbracht.

Isle of Wight, Engeland

Isle of Wight ligt aan de Engelse zuidkust en heeft een adembenemend landschap met dramatische kliffen en een ongerepte natuur. Maar, deze fascinerende en historische bestemming barst ook van de paranormale activiteiten en trekt jaarlijks duizenden ‘ghost hunters’. Als je een van de vele spookbewoners wilt ontmoeten, dan kun je het beste een wandeling maken over de behekste paden van het eiland.

Accommodatietip: Het Ryde Castle is een majestueus Victoriaans landhuis aan de kust van Ryde, dat uitkijkt over de jachthaven. Het ligt op een korte wandeling van de veerdiensten per hovercraft en catamaran die Isle of Wight met Portsmouth en Southsea verbinden.

 

 

Norfolk Island, Australië

Norfolk Island is een klein eiland in de Grote Oceaan, 1400 kilometer ten oosten van het vasteland van Australië. Tegenwoordig wordt deze prachtige bestemming gekenmerkt door glooiende groene heuvels, een rotsachtige kust en de beroemde kamerden, een naaldboom die alleen op Norfolk voorkomt. Maar het eiland was niet altijd zo’n lieflijk paradijs… Tijdens de 19e eeuw verbleven hier enkele van de meest gewelddadige criminelen ter wereld, en men zegt dat dat de geesten uit dit donkere verleden nog altijd op het eiland rondwaren.

Accommodatietip: Endeavour Lodge ligt op Norfolk Island en biedt luxueuze appartementen met eigen kookgelegenheid en uitzicht op de oceaan. Na een lange dag sightseeing op het eiland kun je hier lekker tot rust komen en op je ruime privé-veranda genieten van de zonsondergang.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.