Visum Egypte aanvragen – Regel het gemakkelijk thuis online

Bewonder de piramides met eigen ogen en ervaar zelf de pracht van de Nijl tijdens een reis door Egypte. Als je op vakantie naar Egypte gaat heb je een visum nodig. Tegenwoordig kun je een toeristenvisum voor Egypte gemakkelijk thuis online aanvragen. In 3 stappen vraag je het visum voor Egypte snel en eenvoudig aan.

Het visum voor Egypte

Alle reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een visum nodig voor Egypte. Met een geldig visum mag je Egypte inreizen. Het visum voor Egypte is een officiële reistoestemming van de Egyptische immigratiedienst.

Als je naar Egypte reist voor vakantie, kun je een toeristenvisum online aanvragen. Met het toeristenvisum mag je maximaal 30 dagen aaneengesloten in Egypte verblijven binnen een totale periode van 90 dagen. Voor de aanvraag van het toeristenvisum kun je gebruik maken van de online aanvraagprocedure.

Twee varianten van het Egypte visum

Er bestaan twee verschillende varianten van het toeristenvisum voor Egypte. Ga je slechts op vakantie naar Egypte? Vraag dan het ‘single entry’ visum aan. Met dit visum reis je Egypte slechts eenmaal in. Maak je bijvoorbeeld een rondreis door het noorden van Afrika en bezoek je Egypte meerdere keren in korte tijd? Vraag dan het ‘multiple entry’ visum aan. Met dit visum is het mogelijk Egypte een onbepaald aantal keren in te reizen binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen van het visum. Elk bezoek mag maximaal 30 dagen duren.

Let op! Wil je werken in Egypte, ga je op zakenreis of emigreer je naar het land van de piramides, dan vraag je je visum aan bij de ambassade van Egypte in Den Haag.

Checklist voordat je aan je visumaanvraag begint

  • Vraag je visum op tijd aan. De reguliere toekenningsprocedure duurt enkele dagen tot maximaal 2 weken.
  • Heb je met spoed een visum nodig? Maak dan gebruik van de spoedprocedure. Visums met spoed worden binnen 2 tot 5 werkdagen toegekend.
  • Let op! Je kunt je aanvraag van te voren indienen wanneer je wilt, maar toekenning vindt pas plaats vanaf 30 dagen voor aankomstdatum die je in het aanvraagformulier invult.
  • Voor je reis naar Egypte moet je in bezit zijn van een paspoort. Let er op dat je paspoort nog minimaal 8 maanden geldig is na de aankomstdatum in Egypte.
  • Het is mogelijk om je visum al aan te vragen zonder een vliegticket, echter moet je wel een verblijfplaats hebben geboekt.
  • Zorg ervoor dat je tijdens je reis door Egypte een reisschema bij je hebt met een overzicht van de geboekte vluchten en hotels, en een uitnodigingsbrief indien je bij vrienden en familie verblijft.
  • Als je met een groep familie of vrienden reist kun je een groepsaanvraag indienen.

 

 

Hoe vraag je het toeristenvisum voor Egypte aan?

Het toeristenvisum voor Egypte kun je 7 dagen per week, 24 uur per dag online aanvragen.

Stap 1. Vul het aanvraagformulier in

De aanvraag begint met het invullen van het aanvraagformulier. Het invullen van het aanvraagformulier duurt ongeveer 5 minuten. Zorg dat je tijdens de aanvraag je paspoort en hotelgegevens bij de hand hebt. Ben je al eens eerder in Egypte geweest? Zorg er dan voor dat je de toenmalige data van aankomst en vertrek bij de hand hebt.

Stap 2. Veilig online betalen

Na het invullen van het aanvraagformulier kun je direct online afrekenen. De kosten voor het toeristenvisum bedragen €34,95. Dit zijn de kosten voor het ‘single entry’ toeristenvisum. De kosten voor een ‘multiple entry’ visum bedragen €69,90. Je kunt gemakkelijk online betalen met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Voor de kosten visum Egypte vind je hier in dit artikel een volledig overzicht.

Stap 3. Print je visum uit voor vertrek

Je ontvangt je visum enkele dagen na je aanvraag tot uiterlijk 2 weken per e-mail. Visums met spoed worden binnen 2 tot 5 werkdagen toegekend. Print voor vertrek het visum uit en zorg dat je het tijdens je reis bij de hand hebt. Handig! Terwijl je wacht op je visum kun je online de status van je aanvraag checken.

Visum Egypte aanvragen of heb je nog vragen?

Op de pagina van het visum Egypte vind je antwoord op al je vragen onder het kopje veelgestelde vragen. Ook kun je een e-mail sturen met je vraag en het visumbureau is 24/7 telefonisch bereikbaar.

Tips van Verkeersbureaus voor een reis door Egypte

Bij Egypte denk je aan piramides, farao’s, woestijn en de Nijl. Mis dan ook zeker niet de highlights van het land zoals de piramiden van Gizeh en de vallei der koningen in Luxor. Bekijk ook de verschillende opties om Egypte vanaf een boot over de Nijl te leren kennen. Bezoek in Caïro de indrukwekkende musea en proef de smaak van Egypte op de lokale markt. En wist je dat je prachtig kunt duiken in Egypte? Het land heeft prachtige witte stranden en kleurrijke, ongerepte koraalriffen. Ook kun je op sommige plekken met dolfijnen duiken. Zorg dat je gezond op reis gaat en ga na welke vaccinaties je nodig hebt voor Egypte.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.