YouTuber Dylan Haegens opent LEGO World 2018

Gisteren werd de achttiende editie van het grootste LEGO-evenement ter wereld geopend door de bekende YouTuber Dylan Haegens en de Nederlandse LEGO-prominent Victor Saeijs. Tijdens de feestelijke opening konden de finalisten van het Nederlands Kampioenschap LEGO-bouwen beide heren het hemd van het lijf vragen tijdens een kinderpersconferentie.

LEGO World, dat jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers trekt, is tot en met 24 oktober te bezoeken in de Utrechtse Jaarbeurs, met hoogtepunten als de langste LEGO-treinbaan ter wereld en een levensgrote, bestuurbare Bugatti Chiron van LEGO.

Samen spelen met het hele gezin

“Dat ik dit jaar samen met Dylan de 18e editie van LEGO World mocht openen was voor mij niet zomaar een kwestie van een lintje doorknippen,” zegt Victor Saeijs, LEGO Group Senior Vice President, Western Europe Market Group. “LEGO wil ouders en hun kinderen motiveren om meer samen te spelen. Het is voor gezinnen tegenwoordig niet eenvoudig om speeltijd vrij te maken, terwijl uit recent LEGO-onderzoek blijkt dat samen spelen ervoor zorgt dat gezinnen gelukkiger zijn. LEGO World speelt hier op in, als gezin kun je je hier de hele dag samen vermaken. Dat ook Dylan zich als doel stelt om met zijn YouTube-kanaal een lach op het gezicht van alle familieleden, jong en oud, te toveren, maakt dat hij dit jaar de juiste persoon was om LEGO World te openen,” concludeert Saeijs. Haegens voegt daar nog aan toe: “Het samenbrengen van families is onze gemene deler.”

 

 

Veel te zien en te leren

Hoogtepunten van LEGO World 2018 zijn onder meer de langste LEGO-treinbaan ter wereld, die maar liefst 4 kilometer lang is en kwart van de totale beursvloer beslaat. Er is een levensgrote én bestuurbare Bugatti Chiron te bewonderen, gebouwd met 1.000.000 LEGO Technic-elementen en uitsluitend aangedreven door motoren van het LEGO Power Function-platform. Er is niet alleen veel te zien, maar ook veel te leren. Met behulp van LEGO Boost kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eerste stappen zetten in computer-coderen, en hun eigen LEGO-robot tot leven wekken. Er zijn 70 verschillende LEGO play area’s waar bezoekers de komende zeven dagen levensgrote LEGO-bouwwerken kunnen bewonderen, Ninjago trucs kunnen oefenen, naar hartenlust kunnen knutselen en nog veel, veel meer.

 

 

Tickets

Entreetickets voor LEGO World zijn via de website van legoworld te bestellen. Een dagticket kost €19,50 en is geldig voor één persoon tijdens de openingstijden. Aan de kassa kost een ticket €25,00. Kinderen tot en met 2 jaar mogen LEGO World gratis bezoeken. De organisatie raadt aan om kaarten vooraf te kopen, omdat er een maximaal aantal bezoekers is. LEGO World is van 18-24 oktober dagelijks te bezoeken van 10:00-17:00 in Jaarbeurs Utrecht.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.