Metropool Ruhr wilt meer Nederlandse toeristen

Samen met meerdere merken lanceert Ruhr Tourismus (RTG) een campagne op de Nederlandse markt. De toeristische merken “Industriekultur.Ruhr”, “radrevier.ruhr” en de voordeelkaart “RUHR.TOPCARD” staan hierbij centraal. Door de inzet van verschillende strategieën versterken zowel deze merken als Ruhr Tourismus hun positie op de Nederlandse markt.

Met bijna 250.000 overnachtingen en meer dan 150.000 gasten in 2017 vormen de Nederlanders de grootste groep buitenlandse bezoekers in de metropool Ruhr. Uit reeds uitgevoerde activiteiten van het RTG-project Industriekultur.Ruhr en een representatief onderzoek is gebleken dat een kwart van alle Nederlanders al eens op vakantie is geweest in de metropool Ruhr en daar zeer tevreden over was. Reden genoeg voor de bestemming om het potentieel voor de regio verder uit te bouwen en de marktpositie van de metropool in Nederland te versterken met een campagne. Hiervoor heeft Ruhr Tourismus Zapper PR & Destination Marketing aangesteld als vertegenwoordiging in Nederland.

Twee toeristische thema’s, één kaart om ze optimaal te beleven

De geselecteerde productmerken vertegenwoordigen 2 toeristische thema’s van Ruhr Tourismus in de regio. Met de “Industriekultur.Ruhr” wordt het unieke industrieel-culturele landschap van het Ruhrgebied getoond. Samen met de “Route der Industriekultur” van de projectpartner Regionalverband Ruhr (RVR), wordt het unieke erfgoed van dit voormalige industriegebied toegankelijk en tastbaar gemaakt. Het fietspadennetwerk van de Metropool Ruhr beslaat 1.200 kilometer en dient als basisstructuur het tweede thema “radrevier.ruhr”. Goed ontwikkelde, voormalige spoorlijnen en schilderachtige paden langs de kanaaloevers verbinden vele industriële monumenten en hoogtepunten, ver weg van het autoverkeer. De RUHR.TOPCARD sluit hier mooi op aan met gratis toegang tot meer dan 90 recreatie- en avontuurplekken in de regio en is bijzonder geschikt voor families.

 

 

Lancering van de campagne

Als startschot voor de campagne is de Metropool Ruhr nu de Stad van de Maand oktober op CityZapper, het grootste stedentripplatform van Nederland. Deze individuele online reisgids introduceert verschillende steden en presenteert lokale hoogtepunten en unieke tips. Daarnaast werden de eerste Nederlandse verhalen over het Ruhrgebied gepubliceerd op reisblogs, waarbij een interessant portret van de bestemming werd geschetst aan de hand van veel foto’s en persoonlijke ervaringen.

 

 

Ook de herlancering van de Nederlandstalige website van Ruhr Tourismus zal bijdragen aan de campagne. Door middel van een nieuwe boekingsmodule die geïntegreerd zal worden zijn straks niet alleen de pakketreizen van Ruhr Tourismus toegankelijk voor de Nederlanders, ook zullen de aanbiedingen van Nederlandse reisorganisaties hierop geïntegreerd gaan worden.

Persreis voor Nederlandse journalisten

Eind oktober wordt er een persreis georganiseerd voor Nederlandse journalisten naar de metropool Ruhr. Verschillende journalisten en bloggers reizen samen met Ruhr Tourismus door het Ruhrgebied om de regio en zijn speciale kenmerken te ontdekken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.