Werk aan je gezondheid en beauty op zee

Al reizend werken aan je gezondheid, beauty, mind en een fit lijf. Op zee. Wellness cruises zijn populairder dan ooit en de health mindset op cruiseschepen gaat steeds een stap verder. Detoxen, botoxen, high-end make-overs met de beste beauty brands. In de #ChooseCruise maand een blik op bijzondere wellness-opties voor vrouwen, mannen én pubers.

Luxe Champneys at sea

Een ontspannen massage of facial tijdens een cruisevakantie kan altijd. Maar, moderne cruiseschepen gaan veel verder dan dat en trakteren op wellnesscentra die zich soms uitstrekken over twee complete dekken. Met een enorme keuze aan massages, spabehandelingen en treatments van gerenommeerde beauty brands zoals Canyon Ranch en Elemis. Sinds dit jaar is er zelfs een Champneys at sea, een drijvende state-of-the-art versie van de luxe Engelse health spa die cruiset over de Middellandse Zee.

Chillen in een Snow Room

Voor wat koelte op zee, zoek je de Snow Room op. Een unieke ruimte met een constante temperatuur van 10° Celsius waar sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. De manier om de bloedsomloop te stimuleren, pijn te verlichten en de weerstand te verhogen. Kou wordt afgewisseld met de warmte van een sauna.

Health retreats, detoxen en sapbars

Vrijwel alle cruiseschepen hebben uitgebreide spamenu’s. Van massages met hot stones en bamboestokken tot pakkingen met zeewier. Maar het is ook mogelijk om tijdens een cruise te werken aan gewichtsverlies, te kiezen voor lifestyle coaching en te detoxen. De cruiseschepen die dit bieden, combineren dit met gezonde, organic restaurants, spa cafés voor lichte lunches en sapbars.

 

 

Facial met 24-karaats goud

Naast diverse soorten facials en haarpakkingen zijn er medi-spa behandelingen. Denk aan tanden bleken, botoxen, non-invasieve facelifts of het verminderen van cellulitis. Een top gezichtsbehandeling (ook qua budget, dus voor big spenders) is een beauty facial met kaviaar of 24-karaats goudblaadjes die op meerdere cruiseschepen is te boeken.

Mannen en vader-zoon treatments

Mannen worden niet overgeslagen want bijna alle cruisespa’s hebben op mannen gerichte spa services. Met behandelingen die variëren van natte scheerbeurten tot facials specifiek voor de mannenhuid. Ook zijn er vader-zoon, moeder-dochter en couples-arrangementen.

Surfer’s Scrub in spa voor pubers

Steeds meer cruiseschepen voegen spa’s toe voor kids en tieners. Gericht op de specifieke behoeften van een puberhuid. Treatments krijgen dan namen zoals Surfer’s Scrub, een bodyscrub met zeezout, en Y Care for Your Hair.

 

 

Floating fitness en pilates met zeezicht

Grenzend aan de spafaciliteiten op cruiseschepen bevindt zich meestal een goed geouitilleerd fitnesscentrum voor sporten met zeezicht. Met de hele dag door lessen zoals pilates of yoga maar ook high-intensity work-outs als spinning. De begeleiding en de lessen zijn altijd met en door gekwalificeerde trainers.

Treatment tip!

Een cruise is een zeer ontspannen vakantie-optie omdat je meerdere landen tegelijk bezoekt en toch maar een keer je koffer hoeft uit te pakken. Een wellness cruise is de overtreffende trap van ultiem ontspannen. Maar een middagje spa tijdens een ‘niet louter wellness’ cruise kan ook, alle grotere cruiseschepen beschikken over een spa. Goed om te weten: als het schip ligt aangemeerd zijn de prijzen voor treatments vaak gunstiger omdat veel passagiers van boord gaan. Waardoor het ook aangenaam rustig is.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.