Bekijk De Géants in Toulouse

Midden in de boeiende regio Occitanie is Toulouse het kloppende, roze hart van zuidelijk Frankrijk. Vlak bij de Pyreneeën, maar ook niet ver van de Middellandse Zee is dit een perfecte stad voor een weekend weg. Dankzij 2000 jaar historie, maar ook omdat het heden boeiend is: hier worden vliegtuigen gebouwd en komen ruimtevaartprojecten van de grond. Plus: in november wordt een bijzonder adres geopend in het nieuwe urbane gebied La Piste des Géants. Met als eng visitekaartje een monstrueuze, gigantische spin.

De Géants zijn de immense mechanische monsters en metershoge bewegende reuzen die steeds vaker worden ingezet om straatfestivals cachet te geven, zoals afgelopen zomer in Leeuwarden. In Toulouse krijgen de géants van de Compagnie de la Machine van François Delaroziere nu een vaste expositieruimte: de Halle de la Machine, een grootse ‘stal’ voor alle monsters, gemaakt van glas en staal.

Openingsspektakel met gigantische spin

Bezoekers kunnen zich hier vergapen aan die fantastische wezens, waaronder de nieuwe Minotaurus, een gigantische bewegende spin die zich begin november voor het eerst laat zien ter ere van de opening van de Halle de la Machine. Dit wordt tussen 1 en 4 november 2018 gevierd met het nieuwe spektakel Le Gardien du Temple (de bewaker van de tempel) met in de hoofdrol de Minotaurus die door de straten van Toulouse gaat kruipen.

 

 

Expositie over eerste luchtpostbezorgers

La Halle de la Machine is gebouwd in de nieuwe zone La Piste des Géants in de wijk Montaudran. Dit is de locatie van de vroegere Franse Aéropostale, het avontuurlijke luchtpostbedrijf dat precies 100 jaar geleden in Toulouse werd opgericht.

 

 

In december worden deze luchtvaartpioniers geëerd met de opening van l’Espace Mémoire Aéro, een expositieruimte van duizend vierkante meter, ook in La Piste des Géants in Montaudran. Deze wijk, die ook een grote universitaire campus huisvest, ondergaat momenteel een ware metamorfose en wordt een bruisende plek waar in de nabije toekomst Toulouses derde metrolijn naartoe zal gaan.

Capitole

Inspirerende tuinen

Vorig jaar zijn op deze bruisende plek al ‘Les Jardins de la Ligne’ geopend: een intrigerend tuinencomplex, geïnspireerd op de nieuwe, andere landschappen die de eerste Franse luchtpostbezorgers ontwaarden in landen als Spanje, Marokko, Mauritanië, Brazilië en Argentinië. De verschillende klimaatzones je onderweg kunt tegenkomen tussen Toulouse en het Chileens Valparaiso krijgen in deze tuinen gezicht, geur en kleur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.